Najvažniji vitamin za zdravlje i lepotu žena

Jedan od najvažnijih, a najmanje poznatih vitamina koji su ključni za žensko zdravlje je K2 vitamin. Kao što svi već dobro znamo, ljudskom telu potrebno je mnoštvo vitamina i minerala kako bi normalno funkcionisalo i bilo vitalno i lepo. U velikom broju neophodnih nutritivnih sastojaka, K2 zauzima značajno mesto, posebno za žensko zdravlje. Nedostatak ovog vitamina manifestuje se na različite načine – od umora, promena na koži, nedostatka energije pa do hormonaskog poremećaja i probavnih smetnji.

1k2 19519

Zanimljivosti oko vitamina K2 ima mnogo. Njegova važna uloga u ljudskom organizmu otkrivena je prilično skoro, tačnije devedesetih godina prošlog veka. Stručnjaci od tada naglašavaju kako je posebno važan za žene jer utiče na izgled kože, jačinu kostiju i zuba i kardiovaskularno zdravlje.

2k2 19519

Istraživanja su pokazala kako je vitamin K2 izrazito dobar u usporavanju razgradnje koštanih ćelija i povećanju mineralizacije koja nam omogućava da imamo čvršće i zdravije kosti. Odlično se pokazao i kao preventiva u sprečavanju pojave raka, a koristi se i u lečenju mnogih drugih bolesti. U mnogim zemljama upotrebljava se kao prevencija protiv osteoporoze, zatim za sprečavanje i lečenje nekih srčanih smetnji, starijim osobama pomaže da sačuvaju vitalnost, dok deci pomaže u održavanju zdravlja zubi.

3k2 19519

Kako biste sebi osigurali dovoljan unos vitamina K2 znajte da su njima bogate namirnice poput jaja, mesa, mleka, mlečnih proizvoda, zelenom lisnatom povrću i mnogim sojininm proizvodima. Zbog toga se potrudite da svakodnevno konzumirate neke od ovih namirnica i vaš osmeh će biti blistav, koža baršunasta, a kosti zdrave.

4k2 19519

Foto: @isabellath

Podeli

Scroll to Top