Nakit sa logotipom postao je najpoželjniji trend u svetu aksesoara

Više puta smo vam pisali o tome da će 2022. definitivno biti godina logomanije. Monogrami i logotipovi već su zauzeli važno mesto na komadima od jeansa, majicama i džemperima, jaknama i torbama, a sve češće su prisutni i na različitim komadima nakita. Mada su aksesoari s natpisima i logotipovima brendova kao što su Dior ili Chanel odavno postali klasika, ovog puta u igru su se uključili i mnogi drugi igrači ili, da budemo precinzniji, svi brendovi čije ime nešto znači u svetu mode. Naravno, podrška je stigla i od strane influensera pa ukoliko pogledate street style fotografije sa nedelja mode održanih u velikoj četvorki, videćete da su sve modne insajderke već nabavile bar nekoliko komada sa natpisima njihovih omiljenih brendova.

Iako se na prvi pogled čini da su odjednom svi počeli da nose brendirani nakit, ovaj trend zapravo je bio prisutan još pre pandemije (setite se samo Saint Laurent šnala i broševa sa cirkonima), a sada se vraća u još boljem i zanimljivijem izdanju. Ovi komadi našli su se u asortimanu gotovo svih dizajnerskih kuća, a svaka je dala svoju manje ili više suptilnu, odnosno efektnu verziju. Tako nakit sa logotipom dolazi u bezbroj različitih izdanja – od komada sa jedva primetnim natpisom do onih čiji se potpis vidi sa udaljenosti od nekoliko metara.

Ukoliko se pitate da li bi trebalo da isprobate ovaj trend, imajte u vidu da nakit sa logotipom svaku odevnu kombinaciju podiže na viši nivo. Zamislite ga samo u paru sa najjednostavnijim outfit formulama, kao što su bela majica i farmerke, džemper i helanke ili košulja i wide leg pantalone, i shvatićete da smo u pravu. On vam donosi stilske poene praktično bez truda i govori umesto vas. Osim toga, imajte u vidu da je njegov rok trajanja neograničen. Ako nam ne verujete, pogledajte kojom brzinom se prodaju Chanel metalni pojasevi sa alkama na Vestiaire Collective ili bilo kom drugom online shopu koji nudi vintage komade.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @xeniaadints
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top