Napravili smo listu svih trendi torbi koje ćemo nositi ove godine

Svejedno je da li se oblačimo za važan događaj ili neobavezno piće sa prijateljicama, jedina stvar oko koje nikada ne pravimo kompromis jesu aksesoari, a posebno torbe. U krajnjoj liniji, odavno smo naučili lekciju da mudar izbor torbe može da preokrene čak i najjednostavniji outfit, a da ne govorimo o tome da je to jedan od onih aksesoara bez kojih ne možemo da zamislimo izlazak iz kuće. Zbog toga, uvek volimo da budemo u toku sa trendovima i da znamo u koje bi modele trebalo ulagati novac, a koje bi trebalo da zaobiđemo.

Za razliku od konfekcijske odeće ili nakita, trendovi u svetu torbi često se smeđuju brže nego što bismo to želeli, posebno ako imamo u vidu da je za kvalitetnu torbu uvek potrebno izdvojiti malo više novca. Verovatno se sećate kolika je pomama pre nekoliko sezona vladala za modelom Pouch kuće Bottega Veneta ili za Le Chiquito torbicom brenda Jacquemus. Ako ste uložili novac u ove komade, sigurni smo da oni sada samo skupljaju prašinu u vašem ormaru. S druge strane, postoji i niz modela koji su izdržali test vremena, poput Lady Dior, Chanelovog Classic Flaps modela ili Hérmesovih Birkin ili Kelly torbi. Međutim, najprivlačniji modeli uglavnom su oni koji mogu da premoste jaz između trenutne i vanvremenske privlačnosti. Na umu su nam Saint Laurent modeli College, Matelassé i Loulou, Chanelova 22 ili Celine Triomphe torba.

U skladu sa našom opsesijom torbama, pregledali smo kolecije za predstojeće proleće i leto i otkrili nekoliko modela koji će biti najaktuelniji u narednim mesecima. Ovog puta nismo stavljali fokus na brendove i it modele već na siluete.

XXL torbe

Kao protivotrov malim modelima koji su bili aktuelni prethodnih godina, velike torbe vratile su se u velikom stilu i aktuelnije su nego ikad pre. Prošlu godini obeležili su Icare model brenda Saint Laurent i Chanelova 22 torba dok smo u prolećnim kolekcijama kuća Bottega Veneta, Balenciaga, Hérmes i Alaïa videli još odličnih modela. Ovaj trend volimo jer nam omogućava da sa sobom ponesemo baš sve što nam padne na pamet, a pritom i high street kuće imaju dosta dobru ponudu.

Boje citrusa

Nijedna nova sezona ne može da prođe bez novog naleta svežih boja pa ni predstojeće proleće neće biti izuzetak. U mesecima koji dolaze najaktuelnije će biti boje citrusa, a torbe u ovom koloritu najbolje se slažu sa odećom u neutralnim nijansama.

Y2K nostalgija

Zahvaljujući generaciji Z i TikToku nastavlja se opsesija Y2K trendovima, a torbe inspirisane modom sa početka milenijuma uglavnom krase siluete koje su bile aktuelne pre 20-ak godina, logotip brenda i futuristički šmek.

Cirkoni i kristali

Ako ste mislili da su torbice sa cirkonima i kristalima samo prolazan trend, prevarili ste se. Ostaju sa nama i u 2023. godini, a našle su se u ponudi gotovo svih brendova. I dok smo ih prošle godine uglavnom nosili uz večernje outfite, sada ih sve češće na Instagramu gledamo u paru sa ležernim dnevnim kombinacijama.

Kockaste siluete

Jedan od najnovijih trendova svakako su torbe u obliku kockica i kvadrata, a neke od najupečatljivijih modela videli u kolekcijama brendova Chanel i Louis Vuitton. Najveća prednost ovih torbi je to što uvek izgledaju uglađeno i luksuzno, svejedno da li je reč o clutch modelu za veče ili kožnoj varijanti za svaki dan.

Torbe u obliku polumeseca

Half-moon torbe postale su popularne još prošle godine, a sudeći po novim dizajnerskim kolekcijama, trend se nastavlja i u narednim mesecima. To je dobar pokazatelj da nisu samo prolazan trend već da se u ove torbe isplati uložiti novac. Uostalom, od svih Bottega Veneta modela koji su vladali 2019. i 2020. godine, jedino je Joddie torba i dalje ostala aktuelna što najbolje govori da je reč o modelima koji će još dugo ostati na radaru.

BOTTEGA VENETA,
net-a-porter.com
STELLA MCCARTNEY,
net-a-porter.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @tamara
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top