Naredna godina donosi nam nekoliko novih serija kojima se unapred radujemo

U poslednjih 10-ak godina serije su postale znatno popularnije od filmova pa se, u skladu sa tim, sve češće više radujemo premijerama na streaming platformama nego na velikom platnu. Situacija se ni u 2023. godine neće mnogo promeniti. Naprotiv, serije će nastaviti sa svojom ekspanzijom, a veliki streaming servisi uveliko su najavili premijere za narednih 12 meseci. Naravno, pažnju su nam privukle nove sezone dobro poznatih naslova kao su Succession, Never Have I Ever ili You, ali se još više radujemo novim serijama o kojima će se tek pričati.

THE LAST OF US
(JANUAR)

Ovo je prva velika premijera kojoj se radujemo. Serija The Last of Us počinje da se prikazuje 15. januara na HBO-u, a priča je inspirisana istoimenom video igricom koju nije bilo lako adaptirati u TV serijal. Najbolja garancija da je ovaj posao dobro urađen jeste Craig Mazin – scenarista Černobilja, koji je koscenarista ove priče. Premisa je sledeća: Joel and Ellie, koje tumače Pedro Pascal i Bella Ramsey, nalaze u postapokaliptičnom svetu i primorani su da se bore protiv brutalnih i nemilosrdnih ubica dok se probijaju kroz Ameriku.

POKER FACE
(JANUAR)

Već 26. januara na Peacocku startuje odlična serija od 10 epizoda. Glavna junakinja je Charlie koja ima neobičnu sposobnost da prepozna kada neko laže dok otkriva niz čudnih zločina. Njena uloga pripala je genijalnoj Natashi Lyonne, a deo glumačke ekipe je Adrian Brody.

SHRINKING
(JANUAR)

Da li ste spremni da upoznate psihotarapeuta koji počinje da krši pravila profesije i da govori svojim klijentima ono što stvarno misli? Međutim, na ovaj način, on neće promeniti samo život svojih pacijenata već i sopstveni. Autori serije su genijalni Jason Segel, koji ujedno igra i glavnu ulogu, zatim Bila Lawrence, kreator serije Ted Lasso i Brett Goldstein. Premijera je zakazana za 27. januar na Apple TV-u.

SECRET INVASION
(PROLEĆE)

Samuel L Jackson vraća se u ulozi Nicka Furyja u najnovijem Marvelovom mini-serijalu od šest epizoda. Priča se vrti oko povratka vanzemaljaca Skrullija koji menjaju oblik, a na čijem je čelu Talos. Glumačku ekipu čine i Ben Mendelsohn (Talos), zatim Cobie Smulders, Kingsley Ben-Adir, Emilia Clarke, Olivia Colman, Martin Freeman i Don Cheadle.

THE IDOL

Mada još uvek ne znamo kada će ova serija početi da se prikazuje, s nestrpljenjem čekamo da vidimo priču sa Lily-Rose Depp i the Weekndom u glavnoj ulozi. Dok ona tumači lik mlade pop pevačice, on je misteriozni vlasnik kluba koji je ujedno i vođa tajnog kulta. Naravno, njih dvoje će uplovti u ljubavnu vezu, a osim zbog glavnih glumaca, ova serija nam privlači pažnju i zbog njenih autora – The Weeknda, Reza Fahima i Sama Levinsona, koji se proslavio kao reditelj Euforije.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @martynaszalacka
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top