Naše telo zaslužuje jednaku zaštitu od sunca kao lice

Već smo vam mnogo puta pisali o tome koliko je sunce štetno za kožu, a osim što uzrokuje fotostarenje, alergijske reakcije, hiperpigmentacije i opekotite, UV zraci utiču na pojavu kancera kože tako što oštećuju genetski materijal zbog čega dolazi do nekontrolisanog množenja ćelija i formiranja tumora. Zato je zaštita od sunca uvek primarno pitanje zdravlja, a ne estetike, pogotovo u svetlu činjenice da je rak kože jedan od najčešćih oblika maligniteta i da se upotrebom proizvoda za zaštitu od sunca može delovati preventivno protiv ovog oboljenja.
Ne postoji način da vam dovoljno naglasimo da je koži tela potrebna jednaka zaštita od sunca kao i licu, i to ne samo dok smo na letovanju već i tokom boravka u gradu gde je intezitet UV zraka gotovo isti. Iako je ovo dokazana istina, mnogi je zanemaruju, pre svega zbog lošeg iskustva s tradicionalnim SPF preparatima koji su obično ostavljali vidljiv i lepljiv trag na koži te ni malo nisu bili praktični za upotrebu. Srećom kozmetička industrija prepoznala je ovaj problem pa se poslednjih godina lansiraju naprede formule koje ne stvaraju osećaj težine na koži i ne ostavljaju bele tragove na odeći.

@rocky_barnes

ZAŠTITA BEZ KOMPROMISA

Imajući u vidu da preparati za zaštitu od sunca moraju biti prilagođeni individualnim potrebama i prijatni za upotrebu, brend Eucerin® nudi inovativni Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 i SPF 50+, čime maksimalno izlazi u susret svima koji žele preparat koji nakon nanošenja ne ostavlja lepljiv trag, a pouzdano štiti. Inovativna Dry-Touch formulacija ovog preparata kombinuje pažljivo odabrane matirajuće pigmente, a koža je nakon samo nekoliko trenutaka od nanošenja suva na dodir i baršunasta.
Formulacija ovog preparata, kao i svih preparata iz Eucerin® linije za zaštitu od sunca, zasnovana je na naprednoj spektralnoj tehnologiji koja kombinuje fotostabilne UVA i UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu i Likokalkon A, koji obezbeđuje antioksidativnu zaštitu. Zahvaljujući tome, Eucerin® Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 i SPF 50+, pored UVA i UVB zaštite, pruža i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Ova činjenica veoma je važna s obzirom da, prema novijim naučnim saznanjima, tokom izlaganja suncu HEVIS svetlost pokreće oslobađanje slobodnih radikala u koži i uzrokuje oksidativni stres, a posledica ovog uticaja je prevremeno starenje kože i pojava hiperpigmentacija.

PREPARATI KOJI ČUVAJU NAŠU PLANETU

Upotreba preparata za zaštitu od sunca neophodna je da bi se zaštitilo zdravlje kože i celokupnog organizma, ali tokom boravka u moru, okeanu ili reci, deo njihovog sadržaja neizbežno ostaje u vodi, čak i ako su vodootporni. Zbog toga se često postavlja pitanje efekata formulacija preparata za zaštitu od sunca na okolinu, pre svega održivost mora i okeana. U fokusu rasprava i naučnih istraživanja na tu temu, najčešće se nalaze pitanja uticaja UV filtera, posebno oksibenzona i oktinoksata, na opstanak koralnih grebena. Pored toga, govori se i o štetnim uticajima određenih vrsta mikroplastike, koje sadrže mnogi preparati za negu i zaštitu od sunca, na život u morima i okeanima.
U saradnji s naučnicima širom sveta, Eucerin® istraživački tim ovim pitanjima bavi se dugi niz godina i postiže značajne rezultate. Tako formulacije Eucerin® preparata za zaštitu od sunca koriste optimalnu kombinaciju organskih UV filtera koji su u saglasnosti sa striktnim zakonskim standardima kozmetičke regulative Evropske unije i ne sadrže oksibenzon i oktinoksat filtere, koji su predmet rasprave u pogledu uticaja na opstanak korala u okeanima. Pored toga, iz formulacija je isključen i najlon, vrsta mikroplastike koja se veoma sporo razgrađuje u vodi i tako zagađuje mora i okeane, a koristi se u mnogim proizvodima za negu kako bi bili prijatniji za nanošenje. Eucerin® je još 2015. godine preduzeo inicijativu prestanka korišćenja ovog sastojka u svojim preparatima, a danas su svi Eucerin® preparati za zaštitu od sunca 100% bez najlona.

Osim o održivosti mora i okeana, Eucerin® posvećuje pažnju i drugim aspektima održivosti. Od jula ove godine nijedan proizvod brenda neće sadržati štampana uputstava, a neophodne informacije nalaziće se na ambalaži preparata i biće dostupne na web sajtu. Na ovaj način biće sačuvano 47 tona papira i 103 tone drveta. U kombinaciji sa ukidanjem sekundarne kartonske ambalaže, do 2025. godine uštedeće se 190 tona papira godišnje.

Do kraja juna u bolje snabdevenim apotekama sve Eucerin® preparate za zaštitu od sunca možete nabaviti po 25% nižim cenama.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @rocky_barnes
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top