Našminkajte se poput profesionalca: Top tri stika za konturisanje lica

Mada mnogi smatraju da konturisanje lica polako odlazi u prošlost prepuštajući mesto strobingu, ova make-up tehnika i dalje je najzastupljenija kod devojaka širom sveta. Sestre Kardashian verovatno su najzaslužnije za popularizaciju konturisanja, a žene širom sveta sledile su njihov primer u želji da dobiju savršeni ten.
U skladu sa opštim trendom i kozmetička industrija proizvela je niz preparata zahvaljujući kojima svaka devojka može da se našminka poput profesionalca.
Poslednja generacija proizvoda za konturisanje jesu stikovi koji dolaze u svetloj i tamnoj nijansi kako bi se određeni delovi lica posvetleli odnosno naglasili, a neki, zahvaljujući tamnijim tonovima, stavili u drugi plan.

1p k 131015

Prednost ovih make-up preparata jeste u tome što su znatno jednostavniji za nanošenje od bronzera i hajlajtera u prahu, odlično se blenduju, a ukoliko napravite grešku, možete lako da uklonite višak proizvoda.
Važno je samo da izaberete nijanse koje će odgovarati vašem tenu. Tako je za osobe sa tamnijom kožom maslinastog tona najbolji izbor bronzer za toplijim podtonovima dok ženama svetlije puti najbolje pristaju proizvodi sa toupe podtonom.
Predstavljamo vam tri odlična stika za konturisanje uz koje ćete se lako našminkati poput profesionalca, a ukoliko niste sigurni da li poznajete sve tajne ove tehnike pogledajte odličan tutorial Lise Eldridge, kreativne direktorke kuće Lancôme.


Foto: YouTube/Lancome USA

Podeli

Scroll to Top