Nedelja je rezervisana za bioskop: Ciklus norveškog filma u KC Gradu

Kulturni centar Grad nastavlja filmski program i tokom novembra i decembra. U saradnji sa ambasadom Kraljevine Norveške, iz bogate ponude filmova podržanih od strane Norveškog filmskog instituta našoj publici će biti predstavljena ostvarenja nastala tokom 2012. i 2013. godine. Filmovi koje ćemo gledati bave se različitim temama, a radnje su smeštene u različite istorijske epohe.
Tako ćemo, između ostalog, gledati izuzetno uzbudjivu avanturu Kon Tiki, zatim ekranizaciju čuvenog romana dobitnika Nobelove nagrade za književnost Knuta Hamsuna, kao i priču o danima kada se norveška naftna industrija tek razvijala.
Pogledajte listu filmova koji će biti prikazani svake nedelje tokom novembra.

Kiss Me You Fucking Moron (Kyss meg for faen i helvete!), 1. novembar

Tale (17) vodi tinejdžersku pozorišnu trupu koja planira da postavi predstavu poznatog norveškog pisca Jona Fosea. Profesionalni glumac koji je u sred životne krize pristaje da režira predstavu. On rešava da angažuje lokalnog heroja, odličnog fudbalera i morona kao glavnog lumca u predstavi. Članovi trupe vrlo brzo shvataju da reditelj želi da živote tinejdžera pretvori u pravi pakao

I Am Yours (Jeg er din), 8. novembar

Mina je mlada samohrana majka koja živi u Oslu sa svojim osmogodišnjim sinom Feliksom. Ona je norvežanka pakistanskog porekla a sa svojom porodicom ima vrlo problematičan odnos. Mina je u stalnoj potrazi za ljubavlju pa se upušta u veze sa raznim muškarcima ali nijedna od tih veza ne potraje dugo.. Ali kada sretne Jespera, švedskog filmskog reditelja, potpuno se zaljubljuje u njega.

Victoria, 15. novembar

Čuveni roman Viktorija, dobitnika Nobelove nagrade za književnost Knuta Hamsuna iz 1898. godine, je prava ljubavna priča. Ima sve ono što bi jedan filmski režiser kao i filmska publika poželeli: ljubav dvoje mladih, klasne razlike, uspeh uprkos svemu, odličan kostim epohe, izvanrednu scenografiju kao I tragičan ishod neostvarene ljubavi….

Pioneer (Pionér), 22. novembar

Film Pionir nas vodi u period kada je započinjala norveška naftna avantura. Profesionalni ronilac Peter je opsednut željom da dodirne dno Severnog mora. Zajedno sa svojim bratom Knutom, disciplinovano skupljaju snagu i odvažnost za ovu opasnu misiju.

Kon-Tiki (Kon-Tiki), 29. novembra

1947. godine mladi norveški avanturista Tor Hejerdal kreće u neverovatnu ekspediciju na put od 4300 nautičkih milja preko Pacifika na Kon Tiki splavu. Tor veruje da su ostrva u Južnom moru davno naselili doseljenice iz Južne Amerike. I pored činjenice da ne zna da pliva I da se plaši vode on kreće u ovu neverovatnu avanturu kako bi dokazao svoju teoriju.

Podeli

Scroll to Top