Nedelja mode u Njujorku je završena, donosimo vam pregled najupečatljivijih trendova sa ulica Menhetna

Upravo završena Nedelja mode u Njujorku označila je početak modnog meseca tokom kojeg će nam biti prikazane sve modne tendencije za naredno proleće i leto, kako na pisti tako i van nje. S obzirom na to da NYFW otvara sezonu u velikoj četvorki, ova manifestacija često određuje čitav ton modnog meseca, a sudeći po onome što smo do sada videli, modni insajderi ponovo su spremni na smele stilske eksperimente. Za razliku od svedenih kombinacija i klasičnog američkog stila koji smo uglavnom gledali poslednjih sezona, ovog puta su ulice Menhetna bile obojene jarkim tonovima, grunge i Y2K estetikom i upečatljivim aksesorima. U skladu sa tim, videli smo mnogo komada od teksasa, korsete, spušten struk i proreze, a u nastavku smo izdvojili 10 najupečatljivijih trendova koji su vladali prethodnih dana.

BOJA SUNCA
Već smo navikli da svake sezone jedna efektna boja zauzima modni tron, a nakon Bottega zelene i Aperol narandžaste, naredne godine bi to mogla da bude jarko žuta boja. Ovu nijansu videli smo i na street style fotografijama i na pistama, stoga nas ne bi iznenadio dolazak pravog sunčanog talasa.

NEOBIČAN DEKOLTE
Možda ovi stilovi nisu novi, ali su svakako neobični i vredni pažnje. Stoga, kada budete išli u narednu kupovinu, zaobiđite komade sa klasičnim V ili polukružnim izrezom i obratite pažnju na bluze i topove sa malo drugačijim dekolteom.

PROZRAČNE SUKNJE
Ovo je verovato najsmeliji, ali ujedno i najuzbudljiviji trend sa street style fotografija. Bilo da su od tila ili mrežaste, prozračne suknje zahtevaju dozu hrabrosti, a ako želite nešto nosivije varijante birajte pletene ili heklane modele sa decentnim rupicama.

RAZNOBOJNE TORBE
Zvanice na Nedelji mode u Njujorku nisu birale samo odeću u efektnim bojama već i torbe, koje su uglavnom kombinovale sa all black outfitima ili monohromantskim lookovima.

DOUBLE DENIM
Ovaj trend videli smo i na ulicama Kopenhagena, a s obzirom na to da nije izostao ni u Njujorku, jasno je da ćemo teksas u narednim mesecima nositi češće nego obično. Verujemo da omiljeni par farmerica već imate, a ostaje vam još da nabavite košulju ili jaknu. Ipak, nemojte zaboraviti da double denim look odlično izgleda i u paru sa suknjom.

RAZNOBJNE JAKNE
Da se u Njujorku mnogo toga vrtelo oko smelih boja najbolje pokazuje ovaj trend. Jakne u upečatljivim tonovima bile su čest izbor modnih insajderki koje su ih stilizovale na najrazličitije načine.

BARBIECORE JE TU DA OSTANE
Opsesija roze bojom definitivno se nastavlja, ali za razliku od intenzivne pink PP nijanse kuće Valentino, u narednim mesecima će sve aktuelniji biti nešto svetliji tonovi.

CUT-OUT DETALJI
Kao što smo već spomenuli, odeća sa prorezima i trakicama takođe će ostati aktuelna, a ove detalje ćemo uglavnom nositi na topovima, bodijima i haljinama.

KORSETI
Mada smo korsete nosili i ovog leta, čini se da njihovo vreme tek dolazi. Najveći broj modela videli smo na reviji brenda Fendi, a nosile su ih i gotovo sve zvanice koje su ovaj šou posmatrale iz prvog reda.

Y2K ESTETIKA
Dok je prethodne dve godine vladala prava pomama za trendovima iz 90-tih, modni svet trenutno je opsednut modom s početka novig milenijuma. U skladu sa tim, i u Njujorku smo videli mnogo komada za spuštenim strukom, zatim maksi suknje, slip majice, kargo pantalone i druge komade koje smo voleli i pre 20-ak godina.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @weworewhat, @amiegrayling
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top