Nedelja visoke mode u Parizu: Istorijski uspeh Zvonka Markovića

Nakon temeljnih priprema, naš dizajner Zvonko Marković predstavio je svoju kolekciju „Ponoćna leptirica“ na Nedelji visoke mode u Parizu. Time je postao prvi je dizajner iz istočne Evrope koji je učestvovao na najprestižnijoj modnoj manifestaciji u svetu. Njegova revija održana je u velelepnom zdanju palate Brongniart, a odmah posle Markovića, predstavio se i francuski dizajner Eymeric Francois.

1p zm 10715

Kolekcija „Ponoćna leptirica“ kruna je dosadašnjeg rada našeg umetnika. Izrađena je od luksuznih materijala: čipke, svile, jagnjeće kože, kože pitona i anakonde, tila, svilenog žoržeta, muslina. Kolekcija je u crnoj, zlatnoj i lešnik boji, a svaki komad odlikuje preciznost u izradi i mnogo ručnog rada.

2p zm 10715

Ideja o Zvonkovoj reviji u Parizu potekla je od Svetlane Horvat, predsednice „Serbia Fashion Week-a“ i Donalda Potarda, bivšeg dugogodišnji direktor u kući Jean Paul Gaultier, a sada predsednika žirija na „Serbia Fashion Week-u“. Francuski modni dizajner Eymeric Francois, modni novinar Marcellous Jones i legendarni modni pres ataše Beatrice Manson, takođe su podržali njihovu ideju i svi zajedno su omogućili da se desi najvažniji dan u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Zahvaljujući ljudima koji su u njega verovali, naš umetnik je dobio priliku da svoj raskošni talenat prikaže celom svetu.

3p zm 10715

– Zahvaljujem od srca Federaciji visoke mode Francuske koja mi je pružila šansu da se predstavim u okviru ovako važne manifestacije. Presrećan sam jer za svojih 18 godina nisam dobio ovoliko pohvala koliko sam ovde dobio za jedan dan – izjavio je je Marković posle revije.

4p zm 10715

Reviji je prisustvovao veliki broj novinara iz Francuske, Amerike, Kanade, Kine, Japana, Nemačke, Švajcarske… U prvim redovima sedele su ugledne zvanice među kojima i Annick Lejeune, generalni direktor kompanije L’oreal Proffesional, Vincent McDoomm, francuska TV zvezda, supermodel Debra Shaw, glumica Firmine Richard i ambasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić sa suprugom.

5p zm 10715

8p zm 10715

7p zm 10715

Podeli

Scroll to Top