Nega kose: 7 stvari koje Francuskinje nikada ne rade

Francuskinje već dugo izazivaju zavist kod velikog broja ženske populacije širom sveta i to najviše jer je tajna njihove lepote krajnje jednostavna: dobra ishrana i nekoliko osnovnih beauty pravila. Opšte je poznato da Francuskinje ne provode sate ispred ogledala, ali su i pored toga uvek tres chic. Jedan od zaštitnih znaka svakog njihovog look-a jeste njihova kosa koja je uvek razbarušena i ležerna. Kako im polazi za rukom da imaju savršenu frizuru bez mnogo truda otkrile su autorke knjige „Kako biti Parižanka, gde god da si“ koja je od nedavno dobila i izdanje na srpskom. Pogledajte spisak od 7 stvari koje Francuskinje nikada ne rade prilikom nege kose.

#1 Ne farbaju kosu

Izbegavajte da farbate kosu, a ako već to praktikujete, farbajte je u malo svetliju ili malo tamniju nijansu od vaše. Farbanje dolazi u obzir samo ako su vam se pojavile sede.

#2 Ne suše kosu fenom

Kada operete kosu, nemojte je sušiti fenom (zapravo, bacite ga ovog trenutka) i umesto njega sušite je prirodnim putem tokom leta, a zimi je umotajte u peškir i tako je osušite.

#3 Ne peru kosu svaki dan

Uopšte nije zdravo niti preporučljivo da kosu perete svaki dan, pa ni na dva dana. Obavezno napravite pauzu od nekoliko dana, 3 ili 4 poželjno je. Ukoliko ne možete da izdržite podignite je poslednjeg dana u rep ili punđu.

#4 Ne koriste aksesoare za kosu

Stvarno ne vidimo poentu ukarašavanja kose koja je sama po sebi dovoljan ukras.

#5 Ne izlaze iz kuće s mokrom kosom

Izbegavajte da perete kosu rano ujutru jer koliko god da je brzo i temeljno osušite, spoljni hladan i svež vazduh može da vas prehladi.

#6 Ne izlaze iz kuće, a da prethodno nisu naparfemisale kosu

Mrvica parfema na vašoj koži, tačno iza uveta ili na vratu nikome nije škodila…

#7 Nemaju problem sa vrućinom

I zahvaljuju se svaki dan na suncu koje hrani njihovu kosu i čini je prelepom: malo suvom, malo svetlijom, malo usoljenom.

Foto: Instagram/carolinedemaigret

Podeli

Scroll to Top