Tri najčešće skincare greške koje verovatno i sami pravite

Najvažnija pravila za negu lica prilično su jednostavna i podrazumevaju redovno i temeljno čišćenje, adekvatnu hidrataciju i upotrebu preparata sa zaštitnim faktorom. Ako pritom konzumirate i 2 do 4 litara vode dnevno, vaša koža dobiće baš sve što joj je potrebno. Međutim, najveći broj problema nastaje kada pod uticajem reklamnih kampanja i konstantnih kozmetičkih noviteta, žene počinju da isprobavaju razne proizvode koji često ne odgovaraju njihovom tipu kože. Tada dolazi do iritacija koje nekada nije lako sanirati. Dermatolog Rosemarie Ingleton tvrdi da pripadnice lepšeg pola najčešće prave tri greške kada je reč o nezi lica.

1nlg 2519

ČESTA PROMENA PROIZVODA
– Kada pronađete preparate koji vam odgovaraju, držite se njih – naglašava Dr Ingleton. Ona dodaje da česta promena proizvoda za negu šteti licu. Pre svega, kada na svoju ruku kupite kremu, losion ili tonik nikada ne znate kako će vaša koža reagovati te bi trebalo iskoreniti takvu naviku. Drugi razlog je što je većinu preparata potrebno koristiti najmanje nekoliko meseci kako biste mogli da osetite njihovo pravo dejstvo, a konstantnim menjanjem sebi uskraćujete tu priliku.

NEGA NA SVOJU RUKU
– Koža je najveći organ na telu pa bi svaka devojka morala da ima svog dermatologa – kaže doktorka koja objašnjava da bi redovna poseta lekaru trebalo da bude navika ukoliko želite da imate negovan izgled.

POTRAGA ZA REŠENJEM NA INTERNETU
– Zaboravite na svoje internet pretraživače i rešenje potražite kod dermatologa – tvrdi Rosemarie koja ističe da devojke prave veliku grešku kada uz pomoć Googlea pokušavaju da same pronađu dijagnozu i terapiju za kožne probleme.
– Često se dešava da dve osobe imaju iste simptome, ali je uzrok njihovih problema različite prirode pa je jako važno da se obratite stručnjaku da bi dobili pravu terapiju. U suprotnom, postoje velike šanse da se vaše stanje još više pogorša.

Foto: @sannevloet

Podeli

Scroll to Top