Nega vrata i dekoltea: Zone na kojima se vide prvi znaci starenja

Nega vrata i dekoltea često je zapostavljeni dok svu pažnju usmeravamo na lice, pa se zato na njima najpre i ocrtavaju godine. Trebalo bi da znate da lice ima dobru hranljivu podlogu u potkožnom tkivu, bogatom krvnim sudovima i lojnim žlezdama, pa mu je potrebno manje pažnje nego pomenutim nežnim zonama ženskog tela. Zato nemojte da dozvolite da budete jedna od onih osoba koja redovno čisti i maže lice, ali se zaustavlja na bradi. Vratu i dekolteu je potrebna podjednaka pažnja, čak i veća.
Da biste imali lepu kožu na ovim delovima tela koja ne odaje vaše godine, započnite negu promenom navike prilikom tuširanja. Uvek završavajte ovu higijensku rutinu tako što ćete mlaz hladne vode usmeriti ka vratu i grudima. To će skupiti pore i povratiti tonus koži i mišićima.
Negujte ove delove tela na isti način na kao i lice. Redovno ih čistite mlekom i tonikom, i hidrirajte. Dnevne i noćne kreme nanosite tako što ih stavite na nadlanice i što većom površinom dlana ka gore, od korena vrata ka viličnoj kosti. Tako ćete sprečiti pojavu novih bora. Masirajte svoj vrat i dekolte sve dok koža potpuno ne upije kremu. Najbolje bi bilo posle tuširanja, dok su pore još otvorene.

Podeli

Scroll to Top