Neki od najboljih filmova snimljenih ove godine koje možete gledati na streaming platformama

Bez obzira na okolnosti, u poslednjih jedanaest meseci svedočili smo nizu odličnih naslova čije su se premijere dugo čekale, a o kojima su nedeljama kasnije pričali i kritičari i publika. Mada nas do kraja godine deli još nešto više od mesec dana i da nas čeka još nekoliko uzbudljivih premijera, već sada je izvesno koji će filmovi biti na listi onih koji su obeležili tekuću godinu. Neki od naslova koji su privukli najveću pažnju poslednjih meseci već su dostupni na streaming platformama, a najbolje među njima izdvojili smo u nastavku.

THE WHITE TIGER

Crna komedija scenariste i reditelja Ramina Bahranija donosi priču o siromašnom indijskom vozaču koji koristi svaku priliku da se popne na društvenoj lestvici. Njegov cilj je da postane bogataš i da se oslobodi od šefova koji ga koriste kao slugu. Ovaj film inspirisan je istoimenom knjigom koja je 2008. dobila Booker Prize nagradu, a glavne uloge tumače atraktivna Priyanka Chopra, Adarsh Gourav i Rajkummar Rao.
Film je dostupan na Netfluxu.

SUPERNOVA

Film koji je premijeru pred domaćom publikom imao na FEST-u proglašen je od strane kritičara jednom od najboljih romantičnih drama snimljenih ove godine. Veliki adut ovog ostvarenja jesu glavni junaci Stanley Tucci i Colin Firth, koji igraju Tuskera i Sama – emotivni par koji je zajedno više od dvadeset godina, a sada kreće na putovanje Engleskom kako bi posetili porodicu i prijatelje. Međutim, teška terminalna bolest postaće konstantni saputnik ovog para.
Film je dostupan na servisima Hulu, Apple TV i Amazon.

BARB & STAR GO TO VISTA DEL MAR

Ovo je još jedan naslov čiji je važan adut glumački duo, ovog puta ženski. Kristen Wiig i Annie Malumo igraju dugogodišnje prijateljice Barb i Star koje odlučuju da prvi put u životu napuste malo mesto u kom žive i krenu u avanturu svog života. Na tom putu susreću se s nizom apsurdnih situacija kroz koje je ispričana bizarna priča o njihovom prijateljstvu. Film Barb and Star Go to Vista Del Mar? savršen je izbor za sve koji žele da pogledaju klasičnu američku komediju uz koju će se slatko ismejati.
Film je dostupan na servisima Hulu i Amazon.

IN THE HEIGHTS

Novo ostvarenja Lin-Manuela Mirande izazvalo je ogromnu pažnju ovog leta, a dok su ga jedni hvalili a drugi kritikovali, i dalje ima status jednog od najboljih filmova snimljenih ove godine. Priča nas vodi na ulice Njujorka gde glavni junak Usnavi (Anthony Ramos), harizmatični vlasnik male radnje, štedi svaki dinar i sanja o boljom budućnosti. Međutim, njegov život dobiće neočekivani obrt kada usled nepredviđenih okolnosti bude prinuđen da zatvori radnju i da se preseli u Dominikansku republiku.
Film je dostupan na servisima Netflix, Hulu, Amazon i Apple TV.

THE DIG

The Dig je inspirisan istoimenim romanom Johna Prestona koji prikazuje novu perspektivu događaja iz 1939. godine i iskopavanja anglosaksonskog groblja Sutton Hoo. Britanska udovica (Mulligan) unajmljuje samoukog arheologa kako bi iskopao i proučio neobične formacije na njenom imanju. U filmu glume izvrsni Ralph Fiennes i Carey Mulligan, a pridružuju im se Lily James, Ben Chaplin, Johnny Flynn i drugi.
Film je dostupan na Netflixu.

POWER OF THE DOG

Rediteljka nekih od kultnih filmova Jane Campion posle dvanaestogodišnje pauze snimila je novi film u čijim se glavnim ulogama pojavljuju Benedict Cumberbatch, Jesse Plemons i Kirsten Dunst. Neobičan western prati dva brata sasvim različitih karaktera koji žive na izolovanom ranču, a glavnu reč vodi onaj grublji (Cumberbatch). Njihov odnos drastično se menja kada na imanje stigne udovica sa sinom.
Film je dostupan na Netflixu.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: Instagram (@emilisindlev)
Foto:

Podeli

Scroll to Top