Esencijalna ulja s bestseler statusom koja ima imaju niz benefita za kožu

Iako su još drevni narodi koristili esencijalna ulja u beauty ritualima, popularnost ovih proizvoda u savremenom svetu traje tek poslednjih nekoliko godina. Ekspanzija ovih proizvoda uglavnom je povezana sa clean beauty trendom, čiji je imperativ upotreba što čistijih, prirodnih sastojaka za negu kože. Oni koji su imali sreće da isprobaju odgovarajuća ulja tvrde da imaju čarobna svojstva, pa ćete ih često čuti kako su zahvaljujući ovim proizvodima uspeli da reše problem suve i iritirane kože ili da izbrišu prve znakove starenja. Međutim, najveći broj osoba i dalje je skeptičan prema uljima, a mnogi su imali i loše iskustvo. Razlog za to uglavnom je neadekvatan izbor proizvoda ili upotreba preparata neproverenih proizvođača. Kako bismo vam olakšali izbor odgovarajućeg ulja za lice, u nastavku smo izdvojili sedam bestseler proizvoda koji rešavaju najčešće kožne probleme, a potpuno su bezbedni za upotrebu.

100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil – The Ordinary

Kate Middleton jedan je od najvećih fanova ovog pristupačnog ulja šipka koje ima anti-age svojstva. Proizvod je bogat vitaminima C i A, koji štite kožu od oksidativnog stresa i sprečavaju pojavu svih znakova starenja kože. Pored toga, sadrži i esencijalne maske kiseline koje poboljšavaju teksturu kože i nivo hidratacije.

Organic Lavender Oil – Vitruvi

Svi znamo da ulje lavande ima umirujuće dejstvo na naš nervni sistem, ali isto tako ima i niz benefita za kožu. Naime, ovo ulje ima antiinflamatorna i antibakterijska svojstva usled čega pomaže u smanjenju pojave akni i crvenila. Pored toga, podstiče cirkulaciju i samim tim ćelije kože postaju bogatije kiseonikom što je glavni preduslov za zdravu i blistavu kožu.

Organic Frankincense Essential Oil – Thrive Market

Ulje tamjana takođe je veoma učinkovito kada je reč o borbi protiv znakova starenja kože, a prvenstveno se preporučuje osobama sa zrelom i suvom kožom. Zbog moćnih anti-age svojstava, mnogi ga zovu i izvorom mladosti.

Tea Tree Oil – The Body Shop

Brojne studije pokazale su da je ulje čajevca veoma efikasno u lečenju blažih upalnih procesa jer zahvaljujući antiinflamatornim i antimikrobnim svojstvima uništava bakterije, gljivice i viruse na površini kože. Potencijalna mana ovog proizvoda je to što može da isuši kožu, pa je jako važno da tokom upotrebe koristite mudro odabranu hidrantnu kremu.

Squalane + Vitamin C Rose Oil – Biossance

Kao što smo već rekli, ulje ruže bogato je vitaminima C i E koji štite kožu od štetnih uticaja iz spoljne okoline, a ovaj preparat obogaćen je i skvalanom koji dodatno hidrira i hrani kožu.

Chamomile Aromatic Oil – Darphin

Umirujuća svojstva kamilice svima su poznata, a osim toga, ulje ove biljke bogato hrani kožu. U skladu sa tim, vraća licu izgubljeni sjaj i ujednačava ten, a mogu ga koristiti i osobe sa osetljivom kožom.

Pa + G Papaya-Geranium Hyperpigmentation Facial Serum Concentrate – ODACIT

Ulje od semenki papaje jedan je od najboljih prirodnih eksfolijatora, pa se preporučuje osobama čija je koža sklona hiperpigmentacijama. Reč je o veoma nežnom proizvodu koji nema neželjena svojstva poput kiselina.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @naaomiross
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top