Nekoliko knjiga za plažu koje će vam promeniti život

Letovanje je onaj deo godine kada imamo priliku da bar na desetak dana pobegnemo od svakodnevice i prepustimo se istinskom uživanju. Dani provedeni u dokolici obično nas dovode do preispitivanja sopstvenih postupaka i ciljeva, stoga ne čudi što upravo na letovanju donosimo važne odluke ili dobijamo inspiraciju za naredne korake u poslu ili privatnom životu.
Kako bi iz letovanja izvukli maksimum, predlažemo vam da se pre puta naoružate odgovarajućom literaturom za plažu, a naš predlog su knjige na čijim ćete stranicama naći motivaciju da ostvarite sve ciljeve koji će vaš život učiniti srećnim i ispunjenim. U nastavku vam predlažemo pet naslova, koji vas neće opteretiti, ali će vas motivisati da donesete važne odluke.

IGRA ŽIVOTA I KAKO JE IGRATI

Najpopularnija knjiga Florens Skovel Šin prvi put je objavljena još davne 1925. godine, ali je i dalje podjednako aktuelna i prijemčljiva. Glavna poruka koju nam spisateljica prenosi jeste da ljubav i dobra volja mogu ukloniti sve prepreke na našem putu. Ona nam na neformalan, prijateljski i humorističan način prenosi bezvremene lekcije i principe uspeha i pokazuje nam kako da primenom afirmacija promenimo svoje stanje i životne okolnosti i naučimo da život nije borba, već igra, igra davanja i primanja.

BOGATI OTAC, SIROMAŠNI OTAC

Ako želite da promenite odnos prema novcu, knjiga Roberta Kiosakija prava je stvar za vas. Njegov čvrst stav glasi da su recepti za finansijski uspeh svima dostupni, samo ih oni koji ne umeju s novcem tretiraju kao nedokučive tajne. Sumnjate? Ova knjiga će vam na sistematičan i praktičan način pokazati važnost finansijske pismenosti i kontinuiranog razvoja.
Upoznaćete oba oca – oba obrasca razmisljanja i delovanja, i opredelite se za jednog. Nije bitno u kojem ste životnom dobu, niti gde se nalazite, primena Kiosakijevih metoda navešće vas da preispitate sve dosadašnje finansijske poteze, da uvećavate sumu na svom bankovnom računu i ulepšate svoj život. Da prestanete da radite za novac i pustite novac da radi za vas.

TRAŽI I DOBIĆEŠ

U ovoj fascinantnoj knjizi Ester i Džeri Hiks predstavljaju učenje ne-fizičkog entiteta Abrahama, koje će vam pomoći da naučite kako da manifestujete svoje želje i živite radosnim i ispunjenim životom. Uz pomoć Abrahama, shvatićete kako na vaše zdravlje, odnose s ljudima, finansijsko stanje i sva ostala područja života, utiču zakoni Univerzuma koji upravljaju vašom prostorno-vremenskom stvarnošću, i otkrićete moćne procese koji će vam omogućiti da se uskladite s pozitivnim tokom svog života jer ste rođenjem stekli pravo na sve ono što je dobro.

PLACEBO STE VI

Autor ove knjge dr Džo Dispenca smatra da smo placebo mi sami – naše misli, stavovi, uverenja i percepcija koje oblikuju našu stvarnost pa tako i zdravlje. To potkrepljuje potvrđenim slučajevima ljudi koji su oboleli pa čak i umrli jer su poverovali, kako se pokazalo, u pogrešno postavljenu dijagnozu. S druge strane, navodi i brojne primere polaznika svojih radionica koji su se snagom uma izlečili od raka, bolesti srca, artritisa, depresije, Parkinsonove bolesti, bolesti štitne žlezde, multiple skleroze i drugih bolesti.
Dispenca je na temelju najnovijih istraživanja na području kvantne fizike, neurologije, psihologije, biologije i hipnoze oblikovao model transformacije koji nas poučava kako da postignemo placebo efekat, u šta su se uverili njegovi pacijenti, a čudesna poboljšanja njihovih stanja su i naučno potvrđena.
Knjiga sadrži uputstva za vođenu meditaciju i doprinosi promeni duboko ukorenjenih verovanja i opažaja, što je prvi korak ka ozdravljenju umom koje nije samo moguće, već i vrlo učestalo.

ATOMSKE NAVIKE

Knjiga Džejmsa Klira pripada žanru psihologije uspeha i od svog prvog objavljivanja pre nekih godinu dana postala je bestseler u toj oblasti i našla se na policama u čak 40 zemalja širom sveta. Odličan je izbor za sve koji žele da se oslobodne loših i usvoje dobre navike jer je Džejms Klir jedan je od vodećih svetskih stručnjaka za formiranje navika. U ovoj knjizi on otkriva praktične strategije koje će vas naučiti kako da formirate dobre navike, oslobodite se loših, ali da ovladate navikama koje će vam pomoći da postignete izvanredne rezultate.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @sincerelyjules
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top