Nekoliko make-up trikova za dramatičan pogled

Moć naglašenih očiju i zavodljivog pogleda oduvek je bila misterija. Ma koliko naše oči bile krupne uvek nam fali još samo malo kako bi bili zadovoljni njihovim izgledom. Kao što svi dobro znamo, make-up je najsigurniji saveznik kada hoćemo da svoj pogled učinimo dramatičnim, ali da bi postigli željene rezultate potrebno je da ovladamo tehnikama koje znaju samo najbolji majstori. Prvi korak je odabir odgovarajuće palete senki, olovaka i ajlajnera, a potom moramo naučiti i kako da ih koristimo. U nastavku vam otkrivamo pet ključnih make-up trikova pomoću kojih će vaše oči izgledati znatno krupnije.

SENKE
Definišite pregib oka srednje tamnom senkom sa sivim podtonom, a tople boje izbegavajte u širokom luku. Potom u unutrašnjem uglu oka i na sredini kapka stavite sedefastu senku. Za još malo drame ispod oka nanesite olovku ili senku koju ćete staviti od sredine oka ka spolja i malo zadebljati u spoljnim uglovima. Nemojte uokviriti čitavo oko jer ćete dobiti suprotan efekat.

1muo 21019

Urban Decay Naked Honey

KREJON ILI AJLAJNER
Da biste istakli oko izvucite tanku liniju uz sam koren gornjih trepavica koju ćete na krajevima malo zadebljati, produžiti i podići na gore kako biste dodatno otvorili pogled. Ukoliko imate svetlu kosu i oči, možete koristiti braon olovku ili ajlajner dok se devojkama tamnije puti preporučuje crna boja. Zlatno pravilo kaže da osobe s krupnijim očima sebi mogu da dozvole deblju liniju ajlajnera dok bi one sa sitnijim trebalo da izvuku tanju liniju.

2muo 21019

Maybelline Tatto Studio Liquid Ink Eyeliner

KREM OLOVKA
Na unutrašnjem delu donjeg kapka stavite bež olovku koja će vam otvoriti oko i učiniti da izgleda krupnije.

6821279

Aura Xpress 604

MASKARA
Pre nego što nanesete maskaru obavezno uvijte trepavice jer će to napraviti bitnu razliku. Nakon toga nanesite dva sloja maskare, a ukoliko vam se stvore grudvice, pročešljajte ih čistom četkicom. Za najbolje rezultate, najpre nanesite maskaru koja izdužuje trepavice, a potom onu za volumen.

 Huda Beauty LEGIT LASHES Double-Ended Volumizing and Lengthening maskara

OBRVE
Obrve su okvir ne samo našim očima već i čitavom licu. Ukoliko su lepo definisane, one će učiniti da oko izgleda krupnije. Zato je potrebno popuniti olovkom ili senkom sve nedostatke, a potom ih isčetkajte na gore maskarom za obrve ili četkom koju ste prethodno naprskali lakom za kosu.

5muo 21019

Anastasia Beverly Hills Brow Wizz

Naslovna fotografija: @emmahoareu, Promo
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top