Nekoliko mikro trendova koje modni insajderi trenutno obožavaju

U dugoj istoriji mode, modni influenseri ili fenomen uličnog stila relativno su mlade pojave, ali su u poslednjih desetak godina imali ključnu ulogu u stvaranju brojnih trendova i subkultura, kao i u promovisanju velikog broja brendova. Njihov uticaj posebno je očigledan u formiranju mikro trendova, koji su uglavnom inspirisani lookovima s modnih pista na kojima viđamo mnogo kreativnih ideja, od kojih modni entuzijasti u svoj stil implementiraju samo one najbolje. Kada neku ideju usvoji veliki broj pripadnika modne elite, ona polako prerasta u mikro trend. Upravo se to ove sezone desilo s bomber jaknama, resama ili baggy farmerkama. Ono što je specifično za aktuelne mikro trendove jeste činjenica da je ekscentričnost potpuno izostala i da se sve vrti oko klasičnih komada, koje ćete moći da nosite i za pet ili 10 godina. Zato nastavite da skrolujete.

ODELA

@galagonzalez

Dok smo prošlu godinu uglavnom proveli u longwear odeći, prvu polovinu ove u farmerkama i udobnim duksevima, od jeseni su se odela ponovo našla na modnom radaru. Viđali smo ih često na street style fotografijama tokom septembarskih nedelja mode u velikoj četvorki, a u međuvrmenu su postala jedan od vodećih mikro trendova.

MASSIMO DUTTI,
Blejzer: 17.990 din.
Pantalone: 9.990 din.

TOTÊME,
Blejzer: mytheresa.com
Pantalone: mytheresa.com

ZARA,
Blejzer: 6.590 din.
Pantalone: 3.990 din.

BAGGY FARMERKE

@greceghanem

Ponovna popularnost baggy farmerica ni malo nas ne iznenađuje ako iamo u vidu da je komfor već dugo najpoželjnija reč u svetu mode. Mada postoji nekoliko verzija ovih modela, najpopularnije su one koje dolaze u paru sa širokim ili ravnim nogavicama.

ZARA,
cena: 3.990 din.

H&M,
cena: 3.199 din.

THE ATTICO,
mytheresa.com

BOMBER JAKNE

@venswifestyle

Bomber jakne doživeli su ove godine veliki comeback, ali njihovo vreme tek dolazi. Sve modne prognoze ukazuju na to da će biti najtraženiji modeli u 2022, o čemu najbolje govori činjenica da su već našle mesto u ormarima svih vodećih influensera.

SUPERDRY,
cena: 11.242 din.

STELLA MCCARTNEY,
net-a-porter.com

ZARA,
cena: 4.990 din.

RESE

@xeniaadonts

Bilo da su na haljinama, jaknama ili mini suknjama, rese su ove sezone detalj koji će svakoj odevnoj kombinaciji dati wow efekat. Mada smo videli mnogo komada sa šarmantnim resama, najviše nam se dopada suknja brenda The Attico.

ZARA,
cena: 2.990 din.

THE ATTICO,
mytheresa.com

MANGO,
cena: 9.990 din.

RAZIGRANE BOJE

@venswifestyle

Više puta smo vam pisali o tome da će jarke nijanse obeležiti ovu sezonu zbog čega su se zasluženo našle na listi mikro trendova. Iako su u zimskim kolekcijama zagasite boje očekivano zauzele glavno mesto, među modnim insajderima i dalje su najpopularniji intenzivni tonovi plave, zelene, lila ili crvene boje.

H&M,
cena: 1.699 din.

MANGO,
cena: 15.990 din.

BERSHKA,
cena: 4.590 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @mandybork
Foto: Instagra, Promo

Podeli

Scroll to Top