Nekoliko modnih lekcija koje bi sve niske devojke trebalo da savladaju

Kada ste niskog rasta kupovina nove odeće nije uvek prijatno iskustvo jer će vam se često dogoditi da ne možete da pronađete pantalone odgovarajuće dužine ili da su vam dugački rukavi na duksericama ili blejzerima. Ako vam je ovaj scenario poznat verujemo i da ste u konstantnoj potrazi za garderobom u kojoj ćete izgledati nekoliko centimetara više, a možda i nekoliko kilograma mršavije. Mada bi svako od nas trebalo da prihvati sebe baš onakvim kakav jeste, činjenica je da se svi mi osećamo malo bolje kada uspemo da kamufliramo svoje nedostatke. Zato smo ovog puta na Instagramu pronašli odlične trikove za sve devojke koje žele da izduže svoju figuru, a ovaj zadatak nije bio ni malo težak jer su zapravo neke od najvećih zvezda ove društvene platfome nižeg rasta. U nastakvku vam otkrivamo osam praktičnih lekcija, kao i vodič za kupovinu ključnih komada.

NAGLASITE STRUK UVEK KADA JE TO MOGUĆE

@eniswardrobe

Uvek kada možete birajte strukirane komade ili jednostavno naglasite struk kaišem. Na ovaj način noge izgledaju duže, a samim tim i čitava figura. Ako hoćete da dobijete još koji centimetar više, stavite kaiš malo iznad struka, odnosno tik ispod grudi.

H&M,
cena: 2.699 din.

BOTTEGA VENETA,
net-a-porter.com

BITAJTE KRATKE SUKNJE I HALJINE

@annarvitiello

Žene nižeg rasta ne bi trebalo da nose haljine i suknje čija je dužina do kolena jer one skraćuju figuru. Izbegnite ovu stilsku grešku tako što ćete birati mini dužinu, koja će učiniti da izgledate više nego što zapravo jeste, naročito ako je nosite uz obuću s visokom petom i špicastim đonom.

ZARA,
cena: 2.990 din.

THE ROW,
net-a-porter.com

NE IZBEGAVAJTE CROPPED JEANS

@aimeesong

Iako možda na prvi pogled izgleda da će farmerke kraćih nogavica učiniti da izgledate niže nego što jeste istina je da ukoliko izaberete model s visokim strukom možete dobiti upravo suprotan efekat. Pogledajte samo fotografiju Aimee Song i sve će vam biti jasno.

REFORMATION,
net-a-porter.com

H&M,
cena: 2.199 din.

VAŠ GLAVNI ADUT SU PANTALONE DUBOKOG STRUKA I DUGIH NOGAVICA

@deborabrosa

Svaka devojka koja prati modu ima bar nekoliko pari ovakvih pantalona u svom ormaru. One su onaj komad koji najefikasnije izdužuje figuru, a najbolji deo priče jeste činjenica da su trenutno jedan od najpoželjnijih trendova.

THE ATTICO,
net-a-porter.com

ZARA,
cena: 3.290 din.

KADA STE U DILEMI BIRAJTE MONOHROMANTSKE STAJLINGE

@monikh

Monohromatski stajlinzi stvaraju iluziju da imate nekoliko centimetara više, pa zbog toga modne blogerke često biraju outfite u jednoj boji. Najbolje rezultate imaćete ako ponesete all black kombinaciju, ali i svaka druga boja može biti dobar izbor.

OFFICINE GÉNÉRALE,
net-a-porter.com

ZARA,
cena: 3.990 din.

NE STRAHUJTE OD OVERSIZED MODELA, ALI IZBEGAVAJTE SLOJEVE

@josefinehj

Jedna od glavnih stvari koju bi niske devojke trebalo da izbegavaju jesu slojevite odevne kombinacije jer one po pravilu čine da izgledate još niže. S druge strane, većina izbegava predimenzioniranu odeću što je potpuno pogrešno jer ona može izgledati odlično ukoliko je ponesete u jednom sloju.

H&M,
cena: 2.199 din.

ISABEL MARANT ÉTOILE,
net-a-porter.com

INVETIRAJTE U DUGAČAK KAPUT ILI MANTIL

@carodaur

Kim Kardashian je verovatno jedna od žena koja se najčešće oslanja na ovo modno pravilo. Dugačak kaput ili mantil čine da izgledate više nego što zaista jeste, a njihova dodatna prednost je to što će svaki look učiniti elegantnim i prefinjenim.

MANGO,
cena: 8.990 din.

AMBUSH,
farfetch.com

NE POTCENJUJTE MOĆ NISKIH POTPETICA

@lucywilliams02

Ovaj najočigledniji trik ostavili smo za kraj. Naravno da znate da ćete na štiklama uvek izgledati više, ali to ne znači da bi od jutra do večeri trebalo da nosite visoke potpetice. Čak i mala štikla ili platforma prave veliku razliku.

PRADA,
farfetch.com

ZARA,
cena: 6.990 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @deborabrosa
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top