Nekoliko odevnih kombinacija koje dokazuju da je oversized blejzer potreban u svakom ženskom ormaru

Mada sve prognoze govore da će ove godine slim fit siluete vladati modnim svetom, postoji bar jedan predimenzionirani komad od kog se nećemo odreći ni ove godine. Da, pogodili ste. U pitanju je oversized blejzer. Inspirisan muškom modom, XXL sako je poslednjih godina postao jedan od nezaobilaznih komada u svakom ženkom ormaru, koji podjenako vole poklonici i minimalističkog i maksimalističnog stila.
Ne postoji pravo vreme ni mesto za oversized blejzer jer se on prilagođava poput kameleona, pa je jednako poželjan i u kancekariji i u diskoteci, a nećete pogrešiti ni ako ga ponesete kada vikendom krenete u ležernu šetnju. Možete ga kombinovati sa farmerkama ili helankama, dobro se slaže sa mini suknjama ili trenutno aktuelnim pletenim haljinama, a odlično funkcioniše i sa slim fit krojevima koje ćemo najčešće nositi u narednim mesecima. Rečju, on je jedan od najsvestranijih komada, a najbolji dokaz zato su sledeći outfit predlozi.

CRNI BLEJZER + HELANKE 

@astyleedit

Znamo da je manje često više u stilskim jednačinama, a ovaj stajling nam to i potvrđuje. Tri basic komada, kao što su helanke, bela košulja i crni blejzer predimenzioniranog kroja, uvek su dobar izbor, a da biste izbegli monotoniju birajte torbu u zanimljivoj boji.

WEEKEND MAX MARA,
cena: 27.390 din.

ZARA,
cena: 2.590 din.

ZARA,
cena: 2.290 din.

ZARA,
cena: 14.990 din.

BEŽ BLEJZER + FARMERKE

@tamara

Potreban vam je stajling koji ćete poneti u kancelariji, a potom produžiti sa prijateljicama na ručak ili večeru? Evo pravog odgovora. Iskobinujte bež blejzer sa farmerkama i cipelama sa niskom potpeticom i spremite se za niz komplimenata za savršen outfit.

MASSIMO DUTTI,
cena: 29.990 din.

H&M,
cena: 4.499 din.

VALENTINO,
mytheresa.com

PERFECT IN RED 

@handinfire

Ovo je savršena opcija za večernji izlazak. Crveni blejzer u paru sa suknjom definitivno je pun pogodak, svejedno da li idete na večeru ili u noćni klub.

THE ATTICO,
Bjlejzer:
mytheresa.com,
Suknja:
mytheresa.com

GO MONOCHROMATIC 

@deborabrosa

Odavno smo naučili lekciju da su monohromantske kombinacije jedan od najboljih trikova kada želimo da naš stajling izgleda kao da je plaćen cifrom sa nekoliko nula. Zbog toga je sivo odelo sa predimenzioniranim blejzerom savršen izbor kada imate važan sastanak na poslu, a ukoliko ga uparite sa crop topom, kasnije u istoj kombinaciji možete produžiti i na večeru. Naravno, dugmad sakoa će u kancelariji biti zakopčana, a u restoranu otkopčana.

H&M,
Blejzer: 4.499 din,
Pantalone: 3.699 din.

OVERSIZED BLEJZER + PLETENA HALJINA

@matildadjerf

Kao što smo već rekli, predimenzionirani blejzer odlično funkcioniše i uz pletene haljine, a ovaj stajling to i dokazuje. Dodatni bonus ove kombinacije jeste to što se lako prilagođava svim dnevnim prilikama.

MANGO,
cena: 12.990 din.

PROENZA SCHOULER WHITE LABEL,
farfetch.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @astyleedit
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top