Net-a-Porter je objavio vodeće trendove za 2020.

Pred početak svake sezone Net-a-Porter objavljuje detaljan izveštaj sa predviđanjima o tome šta će biti aktuelno naredne sezone, i kao što svi u modnom svetu znaju, te prognoze se u najvećem broju slučaja ispostave kao tačne. Tako su pred početak leta prognozirali veliku popularnost sandala s kaiševima koje su bile i najpoželjnija obuća sezone, zatim slip haljina, Jacquemus mini torbe… Zato su svi njihovi trend raporti vredni pažnje.
Kako se 2019. rapidno približava kraju, Net-a-Porter je ovog puta objavio svoja predviđanja o tome šta ćemo najčešće nositi sledeće godine. Na njihovoj listi najpoželjnijih komada našli su se mnogi klasici sa modernim pomakom, neki trendovi koji su ove godine našli svoje mesto u garderoberima modnih influensera, ali ne i široke publike, ali i neki neočekivani komadi. U nastavku vam predstavljamo listu od 10 modnih tendencija koje će prema izveštaju Net-a-Portera zavladati u 2020, a kako sve komade već sada možete kupiti, donosimo vam i shopping vodič.

MALO DRUGAČIJI TRENČ

1t JW ANDERSON (2)

J.W. Anderson

Trenč mantili su vanvremenski komadi kojima se vraćamo svakog proleća i jeseni, međutim, otkako je brend J.W. Anderson predstavio model sa kariranim reverima, sve su traženije alternative klasičnom kroju. Možete se opredeliti za oversize varijantu, dvobojni mantil ili model koji ima upečatljivu dugmad. Nijedna opcija nije pogrešna.

2tibi (11)

TIBI,
net-a-porter.com

3hm 99 (15)

H&M,
cena: 10.999 din.

ODELA SA BERMUDAMA

13net

Annakiki Milano

Ovo je jedan od onih trendova koji su mnoge blogerke ponele proteklog proleća i jeseni, međutim, i dalje nije zaživeo kod običnih žena. Net-a-Porter tvrdi da će naredne godine odela sa bermudama biti glavna poslovna uniforma većini žena i to ne samo tokom toplih dana već i za vreme jeseni i zime.

14hm 69 (9)

H&M,
cena: 7.999 din.

15hm 49 (15)

H&M,
cena: 5.499 din.

16n3et

FRANKIE SHOP,
net-a-porter.com

17net

FRANKIE SHOP,
net-a-porter.com

MUŠKI PRSLUK

4burberry

Burberry

Prsluci inspirisani modelima koji su sastavni deo muških odela našli su mesta u kolekcijama brendova kao što su Burberry, Saint Laurent, Dolce & Gabbana… Zato budite sigurni da će biti jedan od vladajućih trendova, ma koliko vam se sada čini da je to nemoguće.

5dg (1)

DOLCE & GABBANA,
net-a-porter.com

6z 4990 (53)

ZARA,
cena: 4.990 din.

KOŽNE KILOTE

8bottega veneta (13)

Bottega Veneta

Otkako su u kolekciji brenda Bottega Veneta našle mesto kožne kilote, ove pantalone ponovo su se našle na listama želja mnogih devojaka, a ovaj trend će se nastaviti i u godini koja dolazi. Mada će i suknja-pantalone od drugih materijala biti aktuelne, modeli od kože ipak će biti najtraženiji.

9PROENZA SCHOULER (2)

PROENZA SCHOULER,
net-a-porter.com

10md 34990 (4)

MASSIMO DUTTI,
cena: 34.990 din.

NOVA GENERACIJA POLO MAJICA

11rejina pyo (2)

Rejina Pyo

Majice od pletiva sa kragnama i kopčanjem poput čuvenog Polo modela biće jedan od must have komada za sledeće leto.

12mango (7)

MANGO,
cena: 3.990 din.

12prada (12)

PRADA,
net-a-porter.com

DOUBLE DENIM

18net

Celine

Prema izveštaju Net-a-Portera double denim kombinaciju viđali su toliko često na revijama na kojima su predstavljene kolekcije za proleće/leto 2020, da su sigurni da će se ovaj trend sa modnih pista preseliti i na ulice.

19mango 2 (2)

MANGO,
cena: 3.990 din.

19 n man-3990-2-3

MANGO,
cena: 3.990 din.

20net

MARNI,
net-a-porter.com

21net

EVE DENIM,
net-a-porter.com

MINI HALJINE

22 versace

Versace

Kratke haljine poslednjih sezona ustupile su mesto midi i maksi modelima, ali vreme je da se iz poslednjih ponovo presele u prve redove. Ako je verovati predviđanjima, vrlo brzo će postati najtraženiji modeli.

23hm (11)

H&M,
cena na upit

24net

VICTORIA, VICTORIA BECKHAM,
net-a-porter.com

ROLKE

33 victoria

Victoria Beckham

Možda vam ovaj trend ne zvuči uzbudljivo, ali Net-a-Porter predviđa da rolke nećemo nositi samo u zimskom periodu već i za vreme proleća. Takođe, ponovo će biti aktuelna kombinacija ovog komada ispod košulje koju je već prošetala Victoria Beckham, a istu outfit formulu predstavila je i na svojoj reviji za narednu sezonu.

4z-2590-22

ZARA,
cena: 2.590 din.

26KING & TUCKFIELD

KING & TUCKFIELD,
net-a-porter.com

TOPOVI BEZ RUKAVA

27net

Helmut Lang

Žargonski rečeno ponovo ćemo nositi brutalke. Prema izveštaju Net-a-Portera, klasična majica sa rukavima vam neće biti potrebna sledećg leta jer će se nositi polo modeli, kao i krojevi bez rukava.

28z 2290 (8)

ZARA,
cena: 2.290 din.

29net

GOLDSIGN,
net-a-porter.com

OVERSIZE KOŠULJE

30therow

The Row

Pored prsluka, biče aktuelne i košulje inspirisane muškom modom i to pre svega u svetloplavim, bež, krem i drugim svetlim tonovima.

31jacquemus (4)

JACQUEMUS,
net-a-porter.com

32md 12990 (19)

MASSIMO DUTTI,
cena: 12.990 din.

Naslovna fotografija: Zara, @voguerunway
Foto: @voguerunway, Promo

Podeli

Scroll to Top