Netlix ima nove naslove o najintrigantnijim prevarama u poslednjih nekoliko godina

Postoji nešto zavodljivo u pričama o prevarantima zbog čega postoji čitava armija fanova ovakvog sadržaja. Stručnjaci tvrde da su razlozi zbog kojih ih toliko ljudi voli slični onima zbog kojih vole filmove o mafijašima, s tim što u ovakvim pričama nema nasilnih zločina već se uglavnom radi o lukavim, pametnim i pohlepnim osobama, kojima se, glasno ili prećutno, divimo. Imajući to u vidu, Netflix je već na početku ove godine objavio tri nova naslova koje niko ko voli ovakav sadržaj neće želeti da propusti – prvi je Tinder Swindler (priča o Simonu Levievu koji je preko Tindera strateški nalazio žene koje je potom novčano prevario), drugi Inventing Anna (o Ruskinji Anni Snorkin, ili Anni Delvey, koja je prevarila njujoršku elitu) i na kraju The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman (o manipulatoru koji se predstavljao kao britanski špijun ne bi li se dokopao novca). U nastavku vam donosivi više detalja o ovim uzbudljivim dokumentarcima.

TINDER SWINDLER

Dokumentarni film o sociopati i manipulatoru Shimonu Hayutu, koji se ženama na aplikaciji Tinder predstavljao kao Simon Leviev, tvrdeći da je sin bogatog dijamantskog magnata Levija Levieva. Njegova šema izgledala je otrilike ovako – izvodio je žrtve na luksuzne prve sastanke da bi im ubrzo rekao da je grupa njegovih neprijatelja iza ugla, a kao potvrdu im je slao fotografiju njegovog navodno povređenog telohranitelja. Nakon toga bi im se poverio da iz bezbedonosnih razloga ne može da koristi svoju kreditnu karticu i zahtevao je od njih da otvore računa na njihovo ime i daju mu ovlašćenje. On se naravno preko tih računa zaduživao, a one su vraćale kredite…

INVENTING ANNA

Priča o Anni Sorokin, odnosno Anni Delvey, već godinama puni novinske stupce, a sada je dobila i prvu ekranizaciju. Za one koji ne znaju, reč je o Ruskinji Anni Sorokin, koja se u Njujorku od 2013. do 2017. uspešno pretvarala da je bogata nemačka nasledica Anna Delvey i obmanjivala banke, hotela i pripadnike društvene elite. Mada oni koji su gledali seriju tvrde da je priča isuviše romantizovana, svakako ne bi trebalo da je propustite.

THE PUPPET MASTER: HUNTING THE ULTIMATE CONMAN

Ovaj neverovatni trodelni dokumetarac govori o britanskom prevarantu Robertu Hendy-Freegardu, koji se predstavljao kao MI5 agent i godinama iskorišćavao svoje žrtve na najneverovatnije načine.

Tekst: INJournal magazin
Foto: IMDb

Podeli

Scroll to Top