Nike Classic Cortez: Nove vintage patike koje će zahvladati ulicama

Zahvaljujući street style zvezdama i uspešnim blogerkama, patike su se proteklih sezona u velikom stilu vratile na modnu scenu. One su postale must have u cipelarniku svake devojke koja prati modu, a osim novih kreacija sve popularniji su vintage modeli. Tako su ove godine apsolutni vladari Adidas modeli Stan Smith i Superstar.

2p n 6915

Retro patike, naročito one najjednostavije, izazivaju veliko oduševljenje kod trendsetera, pa je i Nike odlučio da odgovori na ovu vibraciju tržišta. Oni su redizajnirali popularni model Classic Cortez iz 1972. godine koji je dostupan u četiri različite kombinacije boja – crno-beloj, zeleno-beloj, sivo-beloj, a najinteresantniji je svakako model belih patika sa crvenim Nike znakom.

4p n 6915

Nike Classic Cortez dizajnirao je Bill Bowerman i one su pre četrdeset i tri godine bile pravo revolucionalno rešenje za trčanje na duge staze jer se u njima moglo preći više od 150 kilometara zahvaljujući mekanom ulošku i rebrastom gumenom đonu. Najveću popularnost stekle su kada ih je Farah Fawcett nosila u seriji „Čarlijevi anđeli“, a podsećanja radi i Tom Hanks je u njima trčao u filmu „Forrest Gump“.

1p n 6915

Modni znalci kažu da će Classic Cortez biti glavni hit na ulicama ove jeseni, a ako još niste izabrali svoje patike za predstojeću sezonu, možda je ovo idealno rešenje za vas.

Foto: Nike.com, IMDB

Podeli

Scroll to Top