Niski struk je najnovija modna opsesija

Ako premotate film mesec dana unazad setićete se da je Instagramom vladala prava opsesija za Miu Miu mini suknjom niskog struka, koju su nosili svi – od Zendaye, preko Chiare Ferragni i Anne Dello Russo, pa sve do Nicole Kidman, koja se u ovom komadu fotografisala za naslovnicu Vanity Faira. Naravno, uglavnom su je kombinovale sa kratkim džemperom ili topom, a čitav fazon nas je podsetio na Britney Spears u spotu za pesmu Hit Me Baby One More Time.

Nedavno završena Nedelja mode u Parizu donela je novu pomamu za niskim strukom, kada su na Miu Miu reviji gotovo sve zvanice iz prvog reda nosile ili pomenutu mini suknju ili pantalone u istom stilu. Svoj doprinos trendu niskog struka dala je i Prada, u čijoj se kolekciji za proleće/leto 2022 našlo dosta komada sa pojasom na kukovima.

Kako ova estetika jasno asocira na Y2K oblačenje, ni malo nas ne čudi što je pokupila nepodeljenje simpatije, pre svega od strane generacije Z, koja trenutno guta sve što ima prizvuk nostalgije. Tako posledjih nedelja na društvenim mrežama sve češće gledamo fotografije stajlinga u kojima spušten struk ima glavnu ulogu, a osim mini suknji, u igri su i cargo pantalone, ali i farmerke koje nas neodoljivo podsećaju na modele kakve smo nosili na početku novog milenijuma.

Očekivano, sve veći broj komada u ovom stilu prisutan je i u ponudi high street brendova, a mi vam u nastavku donosimo naš izbor modela različitog cenovnog ranga.

MIU MIU,
miumiu.com
MIU MIU,
miumiu.com
MIU MIU,
farfetch.com
MIU MIU,
farfetch.com
DOLCE&GABBANA,
farfetch.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @jeannedamas, @monicaainleydlv
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top