Noćne maske za lice koje su svima potrebne u sezoni grejanja

Popularizacijom korejskog koncepta nege sheet maske postale su sastavni deo beauty rutine žena širom sveta, a većina njih poželela je da ima nežnu i intezivno hidriranu kožu svakog dana, a ne samo jednom ili dva puta nedeljno, koliko se preporučuje upotreba ovih proizvoda. Kozmetička industrija brzo je odgovorila na zahtev tržišta lansirajući sleeping maske, koje tretiraju lice dok spavamo, a redovnom upotrebom doslovno mogu transformisati kožu.

10 s maske

@kiehls

Zahvaljujući ovim preparatima izraz beauty sleep dobio je novo značenje, jer ne podrazumeva više samo kvalitetan san već i upotrebu proizvoda koji neguju lice dok spavamo. Reč je o preparatima koji spajaju sve prednosti hidrantnih krema i maski jer se mogu koristiti svake večeri, a lice je nakon upotrebe intenzivno nahranjeno. Koriste se tokom čitave godine, ali koži su najpotrebnije u sezoni grejanja kada suv vazduh u zatvorenim prostorijama isušuje kožu, kao i tokom letnjih vrućina. Mnogi brendovi uvrstili su ih u svoju ponudu, a mi vam predstavljamo neke od najefikasnijih.

kiehls

Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Mask

Ako volite Kiehl’sovu Ultra Facial kremu, ovu masku volećete još više, jer ne samo da dubinski hrani kožu već joj pomaže i da zadrži vlagu kako bi hidratacija još duže trajala. Zahvljajući ovom proizvodu koža se preko noći obnavlja, postaje mekša i osvežena. Možete je koristiti kao kremu tako što ćete tanak sloj naneti na kožu, ali ćete najbolji učinak postići ako stavite deblji sloj na čisto lice i ostavite da deluje desetak minuta. Nakon toga, pamučnom vatom uklonite višak proizvoda, ali obavezno ostavite tanak sloj, koji će preko noći obnoviti kožu.

vichy-slow-_ge-night-cream-_-mask-50ml

Vichy Slow Âge Night

Prva Vichy noćna krema i maska obogaćuje kožu kiseonikom i obnavlja sva oštećenja koja nastaju usled negativnih uticaja iz spoljne okoline. Ovaj proizvod poboljšava ćelijsko disanje, a nakon buđenja koža je hidrirana i blistava, dok se redovnom upotrebom brišu sitne bore i druge nepravilnosti na koži. Preporučuje se da se šest dana tokom nedelje nanosi kao krema, a jednom sedmično kao maska. Nakon što sačekate desetak minuta da proizvod deluje, pamučnom vatom uklonite višak, ali ostavite tanak sloj proizvoda da deluje tokom noći.

2sm 81019

GlamGlow ThirstyMud Hydrating Treatment

GlamGlow maska pruža trenutnu dubinsku hidrataciju dok istovremeno obnavlja i umirije kožu, i što je najvažnije briše fine linije i bore s lica. Baš kao i Vichy Slow Âge Night preporučuje se da se šest dana nedeljno koristi kao krema, a sedmog dana kao maska.

3sm 81019

Belif Aqua Bomb Sleeping Mask

Ova hidratantna maska obnavlja kožu tokom noći i čini je glatkom i nežnom dok joj istovremeno vraća zdrav sjaj. Negujuća formula ojačava barijeru kože i pomaže joj da zadrži vlagu i tokom narednog dana. Nakon 14 dana upotrebe, koža postaje mekša, zaglađenija i hidrirana.

Untitle112

Glow Recipe Watermelon Glow Sleeping Mask

Trenutno najpopularnija noćna maska nije dostupna na našem tržištu, ali ukoliko ste u prilici da se domognete ovog proizvoda, nemojte to propustiti. Sadrži ekstrakt lubenice i intenzivno hidrira kožu, a koristi se kao noćna krema za lice.

4sm 81019

Origins Drink Up – Intensive Overnight Mask

Ukoliko imate izrazito suvu kožu koja uvek zahteva dodatnu hidrataciju, ovo je jedan od najboljih proizvoda za vas (uz Belif Aqua Bomb Sleeping Mask). U svom sastavu ima hijaluronsku kiselinu, avokado i vodu sa švajcarskih glečera, pa koži pruža duboku hidrataciju koja traje do 72 sata.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @origins
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top