Nova internet senzacija: Bethany Mota je dizajnerka čije je ime najčešće googlovano u 2014.

Godina je na izmaku i pravo je vreme za sumiranje rezultata. Tako je kompanija Google objavila listu imena dizajnera za koje su korisnici širom sveta bili najzainteresovaniji, a rezulatati su malo je reći iznenadili javnost. Na vrhu liste nije se našao ni jedan kreator čiji rad smo mogli da pratimo na nedeljama mode u Njujorku, Parizu, Londonu ili Milanu, već devetnaestogodišnja Bethany Mota.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Popularna Amerikanka svoju karijeru započela je 2009. godine kada je osnova sopstveni YouTube kanal na kome je davala devojkama fashion i beauty savete, a kao dizajnerka je debitovala u decembru 2013. kada je za brend „Aeropostale“ kreirala svoju liniju odeće. Ova ljupka brineta ima armiju fanova, pa je etablirani časopis „Business Insider“ nedavno objavio još jedan zapanjujući podatak, a to je da samo od pregleda na YouTube-u ova mlada dama zarađuje četrdeset hiljada dolara mesečno. Imajući to u vidu možda i ne čudi što je za nju ove godine vladalo veće interesovanje nego za najprestižnije kreatore današnjice.
Na drugom mestu dizajnera čije smo ime najviše googlovali u 2014. je Kate Spade, zatim slede Oscar de la Renta, Rachel Roy, L`Wren Sccot, Valentino, Alexander Wang, Sherri HillEdith Flagg i Tina Knowles.

Podeli

Scroll to Top