Autorke bestselera „Seks i grad“ Candance Bushnell objavila je novi roman

Autorka Candace Bushnell koja je zaslužna za najpopularniju žensku seriju svih vremena – „Seks i grad“, objavila je novu knjigu koju je utemeljila na vlastitom životnom iskustvu.
Knjiga „Killing Monica“ prati život i karijeru uspešne spisateljice P. J. Wallis koja je stvorila popularan lik Monice. Knjige o Monici pretvorene su u nekoliko filmova, pa je Wallis ostala zarobljena u svetu vlastitog proizvoda. Želeći da pobegne od sveta u kojem njen glavni ženski lik dominira, Wallis se okreće pisanju ozbiljnog romana, međutim, nailazi na protivljenje svojih izdavača i medija. Kako bi se oslobodila tereta imaginarne junakinje, Wallis se odlučuje na riskantan potez „ubijanja Monike“.
Radnja knjige mnoge je podsetila na lik Carrie Bradshaw koji je zahvaljujući seriji i filmovima preuzeo apsolutnu moć nad Bushnell i njenim bestselerom po kojem je serija i nastala. Ženski lik u knjizi imena „Schnowzer“ mnoge podseća na Sarah Jessicu Parker sa kojom Bushnell navodno nije u najboljim odnosima, pa joj je pre nekoliko godina i poručila: „Ja sam te stvorila“.

nas p km 3715

Podeli

Scroll to Top