Nova knjiga Grace Coddington o tri decenije rada u Vogue-u

Dugogodišnja kreativna direktorka američkog izdanja časopisa Vogue, Grace Coddington odlučila je da objavi novu verziju svoje foto knjige „Grace: Thirty Years of Fashion at Vogue“. Nakon više od decenije od izlaska prve verzije, na tržište stiže dopunjeno izdanje koje će sadržati i neke od najzanimljivijih Graceinih uspomena tokom trideset godina duge karijere u Vogueu.
Knjiga čiji se naslov prevodi „Grace: 30 godina mode u Vogueu“ prvi put je objavljena 2002. godine. Novo izdanje je na 408 stranica, i u njemu ćemo ponovo naći Graceinu modnu priču na mestu kreativne urednice američkog Voguea, dok se u jesen 2016. očekuje i drugi nastavak koji će obuhvatiti poslednjih trinaest godina njenog delovanja u čuvenom modnom magazinu.
Knjiga će osim fotografija sadržati i Graceino pismo dopunjeno ilustracijama i karikaturama fotografa sa kojima je sarađivala, a među njima su Steven Klein, David Bailey, Cecil Beaton, Guy Bourdin, Arthur Elgort, Annie Leibovitz, Steven Meisel, Helmut Newton, Norman Parkinson, Irving Penn, Lord Snowdon, Mario Testino i Bruce Weber. Svoj doprinos u predgovoru knjige ostaviće i Anna Wintour, ali i Karl Lagerfeld.

1p gv 28615

Podeli

Scroll to Top