Nova verzija clean manikira koja će obeležiti predstojeću zimu

Svima je jasno da trendovi u svetu manikira nikada nisu bili uzbudljiviji, ali paralelno sa nesvakidašnjim šarama koje poslednjih godina konstantno gledamo na noktima, ogromnu popularnost stekla je i potpuno suprotna struja koja zagovara ideju minimalističkog manikira. Iako se u ovom sličaju sve vrti oko urednih noktiju koji su premazani prozirnim lakom, zapravo postoji dosta varijacija na temu sa kojom se ljubitelji clean manikira rado poigravaju. Tako nam je na pragu zimske sezone stigao trend koji su TikTokeri nazvali ’90s Supermodel Nail, a osmislio ga je manikir Tom Bachik.

Kako je nastao ’90s Supermodel Nail trend?

Kao što smo već rekli, trend je osmislio Tom Bachik, a prva ga je ponela Nicola Peltz Beckham i to na svom venčanju sa Brooklynom Beckhamom u aprilu ove godine. Nakon što je objavila fotografiju svog manikira na Instagramu, podstakla je mnoge druge žene da isprobaju ovaj look, a među njima je bilo i dosta slavnih ličnosti, poput Jennifer Lopez i Jasmine Tookes.
Čitava ideja inspirisana je manikirom koji su tokom 90-tih nosili super-modeli Cindy Crawford, Naomi Campbell ili Linda Evangelista, a koji je dovoljno univerzalan da dobro stoji svima, a uz to je prikladan za sve prilike. Podrazumeva da imate ovalan oblik noktiju i da su oni nalakirani prozirnom roze bojom.

Za popularizaciju ovog trenda očekivano su najzaslužniji korisnici TikToka, pa ćete tamo naći mnogo preporuka o tome koje bi lakove trebalo da birate da biste imali identičan manikir kao Nicole Peltz Beckham. Jedna od korisnica, Renee Rodriguez, tvrdi da isti manikir možete dobiti ukoliko premažete dva sloja laka brenda OPI u nijansi Love Is In The Bare, a potom nanesete nijansu Put It In Neutral istog brenda. S druge strane, drugi TikTokeri tvrde da se najbolji rezultati dobijaju uz pomoć nijansi Baby Take A Vow, Bubble Bath i Pale To The Chief.
Istina je da zapravo ovaj trend možete postići sa bilo kojim prozirnim roze lakom koji bi trebalo da nanesete u dva sloja, a da bi vaši nokti izgledali kao da ste upravo izašli iz salona, nemojte da propustite upotrebu top coata. Poželjno je da imate ovalne nokte, ali nećete pogrešiti ni sa bademastim, okruglim ili četvrtatim oblikom.
U nastavku smo izdvojili neke od naših omiljenih lakova u prozirno-roze nijansi.

OPI Infinite Shine – Bubble Bath
OPI Gel Color – Love Is In The Bare
Essie – Ballet Slippers
Artdeco Art Couture – 620 
Chanel Beauty – La Base
Deborah 7 Days Long – 864
Diego dalla Palma – 204
Kiko Milano Perfect Gel Nail Lacquer – 02 Nude

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @overglowedit, @tombachik
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top