Nove serije na streaming platformama koje ćemo bindžovati ovog meseca

U mesecima koji dolaze slobodne trenutke sve češće ćemo provoditi kod kuće, što će biti idealna prilika da ušuškani ispod ćebenceta gledamo hit serije na streaming platformama. Nakon nešto slabije letnje ponude, najveći servisi najavljuju uzbudljivu jesen, pa tako oktobar donosi premijere neke od najisčekivanijih serija ove sezone. Bilo da volite romantične dramske priče, dokumentarne krimi serijale ili horor sadržaj, sigurni smo da će vam se dopasti bar jedan naslov iz nove ponude.

EMILY IN PARIS (Netfilix)
Početak prikazivanja: 2. oktobar

Prva epizoda serije koju je ženski deo publike čekao s najvećim nestrpljenje prikazana je 2. oktobra i mada prva epizoda nije opravdala velika očekivanja, i dalje je reč o priči koju vredi pogredati. Radnja prati marketinšku stručnjakinju, koja se zbog posla iz Čikaga seli u Pariz, gde će je sačekati drugačija kultura, nove kolege i potpuno novi život, a mi ćemo pratiti kako se jedna Amerikanka prilagođava francuskom načinu života. Čitava priča začinjena je predivnim kadrovma Pariza i savršenim kostimima za koje je bila zadužena Patricia Field (Seks i grad i Đavo nosi Pradu).

SLOM (HBO GO)
Početak prikazivanja: 26. oktobar

Dok iza serije Emily in Paris stoji deo ekipe filma Đavo nosi Pradu i kultog Seks i grada, priču za ovaj šetodelni serijal potpisuje scenarista Nevinih laži. Glavni junaci su uspešna terapeutkinja Grace Fisher (Nicole Kidman), njen suprug (Hugh Grant) i njihov mali sin koji pohađa elitnu privatnu školu u Njujorku. Iako na prvi pogled imaju savršen život, jedna nasilna smrt zauvek će sve promeniti. Kada joj muž nestane, Grace će ostati sama sa svim onim što nije znala o čoveku sa kojim je delila život, ali i sa sopstvenim problemima. Našavši se usred javne katastrofe, i pod svetlima reflektora, njena jedina opcija biće da izgradi potpuno novi život za svoje dete i sebe.

UNSOLVED MYSTERIES: VOLUME 2 (Netflix)
Početak prikazivanja: 19. oktobar

Nakon što je publika ovog leta opsesivno gledala Netflixsov reboot čuvene serije, koja je čitavih 15 godina prikazivana na američkom kanalu Lifetime (od 1987. do 2002.), vrlo brzo je producirana i druga sezona, koja počinje da se prikazuje 19. oktobra. Reč je o dokumentarnom krimi serijalu o nerešenim misterijama i zločinima, a koji je originalno osmišljen sa ciljem da se publika uključi u traženju istine. Posebno je zanimljivo što će u novim epizodama biti više internacionalnih slučajeva, a kreatori serije očekuju mnogo povratnih informacija od strane gledalaca, koje bi mogle da pomognu u raskrinkavanju misterija.

THE QUEEN’S GAMBIT (Netflix)
Početak prikazivanja: 23. oktobar

Serija je bazirana na istomenom romanu Waltera Tevisa iz 1983. godine i prati život Beth Harmon, koja je odrasla u sirotištu i bila majstor šaha. Od 8. do 22. godine borila se da postane Veliki majstor šaha a da li je u tome uspela, kao žena u muškom svetu, i bez ikakve porodične podrške i stabilnosti, videćemo u seriji. Lik glavne junakinje tumači Anya Taylor-Joy, koja bi nakon ove uloge mogla da postane nova omiljena mlada glumica.

THE HAUNTING OF BLY MANOR (Netflix)
Početak prikazivanja: 9. oktobra

Nakon što je stekla popularnost ulogom jezive Love u seriji You, Victoria Pedretti zvezda je još jedne horor priče. Radnja ove serije smeštena je u Englesku 80-tih, a delimično se oslanja na psihološki horor roman Henryja Jamesa – The Turn of the Screw. Pedretti glumi dadilju, koju je Henry Wingrave angažovao da se brine o njegovim nećacima nakon smrti njihovih roditelja. Ona je sa decom u izolovanoj Bly Manor vili, gde ništa nije onako kao što izgleda na prvi pogled.

TRIGONOMETRIJA (HBO GO)
Početak prikazivanja: 3. oktobar

U zapadnom Londonu, zaljubljeni par Gemma i Kieran žive zajedno u stanu iznad restorana u kom ona radi kao kuvarica. Kako jedva preživljavaju i gotovo da i ne koriste stan koji iznajmljuju jer oboje naporno rade, odlučuju da prime cimerku ne bi li sebi olakšali finansijsku situaciju. Tada se pojavljuje Ray, čiji dolazak počinje da komplikuje stvari i pokreće savremenu ljubavnu priču koja će zauvek promeniti način na koji posmatraju veze.

Naslovna fotografija: @xeniaadonts
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top