Nove serije uz koje ćemo lakše preživeti najduži mesec u godini

Prvi mesec u godini obično počinje željama koje zamišljamo u novogodišnjoj noći i obećanjima da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve, a završava se računima i naplatom čekova, zbog čega je odavno dobio titulu najdužeg i najdepresivnijeg meseca. Jedan od najboljih načina da izbegnemo januarski bluz jesu uzbudljive serije uz koje ćemo, bar na kratko, pobeći od realnosti, a streaming platforme pripremile su nekoliko noviteta koji su vredni pažnje. Ako u ovu jednačinu dodamo i činjenicu da je vreme kao stvoreno za bindžovanje, nema razloga da slobodne trenutke ne provedemo umotani u omiljeno ćebe uz neki od uzbudljivih novih naslova.

EUFORIJA – 2. sezona
Platforma: HBO GO
Premijera: 9. januar

Jedna od najboljih serija snimljenih u poslednjih nekoliko godina konačno je dobila nastavak. Ako je suditi po prvoj epizodi, možemo da naslutimo da će druga sezona biti podjednako nepredvidiva kao i prva, ali zbog toga i volimo ovu seriju. Ono što nas posebno raduje jeste da je cela glumačka postava ostala na okupu, a pridružila su joj se i neka nova lica.

AFTER LIFE – 3. sezona
Platforma: Netflix
Premijera: 14. januar

Najgledanija serija u Velikoj Britaniji vraća se ovog petka, a genijalni Ricky Gervais ponovo će nam doslovno slomiti srca. Pripremite maramice, jer će vas glavni junaci još jednom provozati kroz emotivni rolerkoster, ali će vas i slatko nasmejati.

NEKO NEGDE
Platforma: HBO GO
Premijera: 17. januara

Sledećeg ponedeljka počinje prikazivanje nove humorističke serije kakva nam je u ovom periodu godine možda i najpotrebnija. Radnja prati Sam (Bridget Everett), koja se bori da se uklopi u kalup svog rodnog grada Kanzasa. Dok se bori s gubicima i prihvatanjem, pevanje je za Sam spas i vodi je na put na kome otkriva sebe i zajednicu autsajdera koji se ne uklapaju, ali i ne odustaju, i pokazuje da je moguće naći svoje ljude i sopstveni glas. Bilo gde. Negde. Zanimljivo je da je serija inspirisana upravo životom pevačice i glumice Bridget Everett.

OZARK – 4. sezona
Platforma: Netflix
Premijera: 21. januar

Nakon dvogodišnje pauze, konačno ćemo imati priliku da saznamo kako se priča porodice Byrdes završava. Dok su prethodne tri sezone imale po 10 epizoda, ova će imati 14, što znači da nas čekaju uzavreli obrti. Ko će koga izdati ovog puta i koliko života Wendy i Martin imaju, saznaćemo nakon 21. januara.

CHOSEN
Platforma: Netflix
Premijera: 27. januar

Jedan od noviteta koje nam je Netflix pripremio za početak godine jeste danska serija Chosen. Ovo je još jedna u nizu apokaliptičnih priča čija se tematika lako može primeniti na realni život. Radnja je smeštena u mali danski gradić, a fokus je na grupi tinejdžera čije je prijateljstvo isprepleteno lažima i tajnama. Mesto je specifično i po tome što je pre 17 godina na njega sleteo meteor, a kakve veze ovaj događaj ima sa grupom znatiželjnih tinejdžera, otkrićemo krajem meseca.

THE WOMAN IN THE HOUSE ACROSS THE STREET FROM THE GIRL IN THE WINDOW
Platforma: Netflix
Premijera: 28. januar

U još jednok novoj seriji koja stiže na Netflix glavnu ulogu igra maestralna Kristen Bell. Radnja se vrti oko Anne (Bell), kojoj je svaki dan isti. Ona sedi sa čašom vina, gleda kroz prozor i posmatra kako život prolazi pred njenim očima. Međutim, život joj se značajno menja kada se preko puta nje useli zgodni sused. Postavlja se samo pitanje da li je taj čvek šarmantan i dobronameran komšika ili hladnokrvni ubica?

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @alina_stony
Foto: Instagram, IMDb

Podeli

Scroll to Top