Novi brendovi naočara za sunce koje morate upoznati

U svetu naočara za sunce ova sezona protiče u znaku ljubavi između klasike avangarde, pa su trendovi mnogobrojni i raznoliki. Od novih oblika do redizajniranih klasika, nove kolekcije poznatih modnih kuća ispunjene su modelima svih oblika i veličina. High street brendovi sledili su trendove postavljene unutar kolekcija luksuznih brendova i na svojim policama ponudili njihove pristupačne verzije. Ipak, ako spadate u osobe koje ne vole da bespogovorno „gutaju“ sve mainstream novitete i tragate za originalnim novim parom koji će svaku vašu odevnu kombinaciju učiniti drugačijom, vreme je da se upoznate sa čitavom kreativnom zonom manje poznatih dizajnerskih marki koje odlikuje originalnost bez želje da se dodvore širokim masama.
Ove modele nose najveće svetske zvezde, a mi vam predstavljamo 10 najzanimljivijih brendova specijalizovanih za proizvodnju naočara za sunce i njihove najistaknutije ovosezonske modele među kojima ćete sigurno pronaći poseban par za kojim tragate, „krojen“ baš po vašoj meri.

QUAY AUSTRALIA

Među raličitim modelima i oblicima, poznati australijanski brend ove sezone kao svoj najjači adut istakao je redizajnirane avijatičarske naočare koje dolaze sa staklima u različitim bojama. Jeniffer Lopez, Lady Gaga i Jasmine Sanders neki su od najvatrenijih fanova ovog proizvođača. Luksuzan dizajn naočare sa Quay potpisom ne prate i visoke cene već su modeli veoma pristupačni, a cene iznose oko 50 evra.

1qa

2qa

3qa

Foto: @quayaustralia

ALICE + OLIVIA EYEWEAR

Ukoliko ste pasionirani ljubotelj aksesoara verovatno vam je ime ovog brenda već dobro poznato. Ove sezone njihovi avangardni dizajneri objavili su prvu kolekciju naočara za sunce koje prate prepoznatljivu estetiku kuće. Zabavni modeli dolaze u različitim varijantama – od onih sa okruglim ramovima inspirisanih osamdesetim godinama do modela sa ekscentričnim mačkastim okvirima.

1ao

2a+o

3a+o

Foto: @aliceandolivia

KREWE

Mladi brend lansiran je 2013. godine, a njegov idejni tvorac je Amerikanac Stirling Barrett. Momak koji je odrastao u Nju Orleansu inspiraciju za nove modele pronalazi u prirodi svog zavičaja, a najpoznatiji fanovi naočara sa njegovim potpisom su Gigi Hadid i Alessandra Ambrosio.

1krewe

2krewe

3krewe

Foto: @krewe

PERVERSE

Cenovno pristupačne naočare i zabavni modeli koji se lako prilagođavaju svakoj odevnoj kombinaciji glavne su polazne tačke filozofije ovog brenda. Iako je Perserve osnovan tek prošle godine već ima armiju fanova, a njihove modele rado nose Kendall Jenner, Cara Delevingne i Jaden Smith.

1perverse

5perserve

22perverse

Foto: @perversesunglasses 

GENTLE MONSTER

Kada govorimo o brendovima prepoznatljivim po avangardnim modelima, Gentle Monster ne smemo da propustimo da spomenemo. Njihovi modeli predstavljaju savršen miks redizajniranih klasika kojima je utisnut sasvim novi, upečatljiv pečat.

1gentle

2gentle

3gentle

Foto: @gentlemonster

SUNDAY SOMEWHERE

Na listi stalnih kupaca ovog brenda je, između ostalih zvezda, i pop ikona Beyonce. Ako se pitate gde nabavlja naočare kojima se divite na njenim fotografijama na Instagramu, jedna od najčešćih adresa upravo je Sunday Somewhere. Zanimljivi okviri zaštitni su znak ovog brenda čiji je svaki model inspirisan različitim krajem sveta te marku odlikuje kospolitski duh.

1sunday

2sunday

3sunday

Foto: @sundaysomewhere

LE SPECS

Jedinstveni Le Specs modeli vole svi ljubitelji neobičnih naočara za sunce, a među njihovim klijentima su i Lady Gaga i Justin Bieber. Modeli su cenovno pristupačni, a za one koji vole nešto luksuznija izdanje nedavno je pokrenuta i linija Le Specs Luxe.

1lepecs

2lespecs

3lespecs

Foto: @lespecs

SMOKE X MIRRORS

Jedan od najzanimljivijih novih brendova jeste Smoke x Mirrors. Osnovan je u Njujorku, dok se modeli proizvode u Francskoj, a modni kritičari već su okarakterisali njihove proizvode kao inventivne, očaravajuće i rađene „sa dušom“. Sve naočare su unisex tako da ih možete nesmetano deliti sa vašim partnerom.

1smoke

2smoke

3smoke

Foto: @smokemirrorsny

WESTWARD LEANING

Glavni cilj ovog brenda je stvaranje modela koji su estetski lepi, ali i moćni i upečatljivi. Njihove naočare dobro pristaju svim oblicima lica i nose ih žene različitih starosnih dobi. Frieda Pinto, Alessandra Ambrosio, Selena Gomez i Jennifer Lawrence samo su neke od velikih zvezda koje ulicama često hodaju sa aksesoarima ovog brenda.

1west

2west

3west

Foto: @westwardleaning

ZANZAN

Okviri razlitih boja i printeva pravi su odraz karakteristične britanske ekletike, jer ovaj brend dolazi upravo iz londona. Zanzan naočare namenjene su istinskim ljubiteljima modnih eksperimenata koji se ne plaše da ponesu zanimljive aksesoare u svim prilikama.

1zanzan

2zanzan

3zanzan

Foto: @zanzaneyewear

Naslovna fotografija: @gentlemonster

Podeli

Scroll to Top