Novi krimi dokumentarci koje ćete pogledati u jednom dahu

Postoji nešto privlačno u krimi dokumentarcima zbog čega imaju pravu armiju fanova u čitavom svetu. Ako pitate psihologe, reći će vam da ovakav sadržaj dovodi do povišenog adrenalina čija je moć ogromna, a uzbuđenje izaziva i strah koji je izazvan napetim scenama nasilja. U skladu sa tim, oni predstavljaju grešno zadovoljstvo koje nas često drži prikovanim za ekrane mnogo duže nego što i sami to želimo. Imajući to u vidu, streaming platforme nam svakog meseca nude nove istinite priče o zločincima i njihovim zločinima, a ovog meseca imamo čak pet premijera. Ako i sami volite kriminalističke dokumentarce, verujemo da nećete propustiti sledeće naslove.

TRUE CRIME STORY: IT COULDN’T HAPPEN HERE

Advokatica Hilarie Burton Morgan obilazi male gradove širom Amerike sa ciljem da rasvetli slučaje ubistva koji su se desili. Ona razgovara sa članovima porodica žrtvi i lokalnim insajderima kako bi istražila svaki jedinstven događaj. True Crime Story: It Couldn’t Happen Here ima osam epizoda, a kreatori serije bavili su se i pitanje kako kriminal utiče na ruralne zajednice i njihove pravosudne sisteme.
Serija je dostupna na platformama Amazon Prime i Apple TV.

THE ANTHRAX ATTACT

Ovaj dokumentarac podseća nas na tragediju koju su SAD doživele 11. septembra, ali i na pisma koja sadrže spore bakterije bacillus anthracis koja su u danima nakon nesreće stizala širom zemlje i izazivala paniku kod građana. Film se bavi naknadnom istragom federalne policije o ovom slučaju.
Film je dostupan na platformi Netflix.

SINS OF OUR MOTHER

Dokumentarna serija od tri epizode prati slučaj Lori Vallow koja je optužena za saučesništvo u ubistvu svoje dvoje dece, zatim četvrtog muža i supruge petog muža. Čitavo klupko počelo je da se odmotava kada su njena deca nestala u septembru 2019, a njihova tela pronađena su tek u junu naredne godine. Potraga za njima otkrila je tragove sumnjivih smrti, ali i apokaliptičnih verovanja majke kojoj je navodno duhovni guru isprao mozak. Ova serija pruža uvid u istoriju porodice koju otkriva poslednji preživeli sin Lori.
Serija je dostupna na platformi Netflix.

SKANDAL! BRINGING DOWN WIRECARD

Ovaj film govori o prevari kompanije Wirecard za koju se smatra da je izvela jedan od najvećih finansijskih zločina u istoriji. Naime, ova nemačka kompanija zadivila je čitav finansijski svet uspehom koji je postizala sve dok upotni tim novinara nije otkrio ogromu prevaru koja stoji iza čitave priče. Film se zasniva na podacima koje su novinara Finantial Timesa sakupili tokom šestogodišnje istrage poslovanja Wirecarda.
Film je dostupan na platformi Netflix.

THE REAL BLING RING: HOLLYWOODD HEIST

Grupa tinejdžera iz Los Anđelesa uhapšena je 2009. godine zbog krađe iz kuća slavnih što je izazvalo ogromnu medijsku pompu. Sada, dvoje od njih – Alexis Haines i Nick Norgo objašnjavaju svoju stranu priče.
Serija je dostupna na platformi Netflix.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Instagram (@carodaur)

Podeli

Scroll to Top