Dve nove verzije adidas Gazelle patika koje ćemo nositi ove jeseni

Dok su kraj prošle i početak ove godine definitivno obeležile adidas Samba patike, u poslednjih nekoliko meseci, modni insajderi sve češće se okreću još jednom retro modelu ovog brenda. Pogađate, u pitanju su legendarne Gazelle patike. Model koji je prvobitno lansiran još davne 1966. godine već tada je izazvao pravu revoluciju u svetu sportske opreme jer su Gazelle bile prve patike napravljene od prevrnute kože. Inspirisane patikama za rukomet, u prvim godinama uglavnom su ih nosili sportisti dok su tek 80-tih godina počele da osvajaju pripadnike različitih subkultura.

Veliku popularnost model je prvobitno stekao 90-tih godina u Velikoj Britaniji, kada su postale omiljene patike među ljubiteljima novog pop zvuka, čiji su najbolji predstavnci bili bendi Oasis i Blur. Ubrzo su ih obule Kate Moss i Helena Christensen, a onda i Michael Jackson, što je bilo i više nego dovoljno da steknu legendarni status.

Dve i po decenije kasnije, Gazelle su ponovo na radaru, a ovakvom razvoju situacije doprinela su tri ključna faktora. Pre svega, relativno sveža kolaboracija sa brendom Gucci, kada je Alessandro Michele kreirao limitiranu kolekciju. Zatim opšta pomama modnog sveta za retro patikama, ali i kao logičan nastavak ogromne popularnosti Samba modela.

Pred početak nove sezone, adidas je predstavio dve nove verzije Gazelle Indoor patika koje će se savršeno uklopiti u jesenje stajlinge. U skladu sa novim trendovima, o kojima smo vam već pisali, novi modeli dolaze u zanimljivoj kombinaciji plave, bordo i zelene boje. Prva verzija izrađena je od bordo prevrnute kože sa zelenim i plavim detaljima, a druga dolazi u svetlo-plavoj nijansi sa bordo i zelenim detaljima.
U nastavku pogledajte nove modele, ali i još nekoliko odličnih jesenjih Gazelle verzija.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @juliesfi, Net-a-Porter
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top