Novi naslovi na streaming platformama koje možete bindžovati ovog meseca

Mada dolazak aprila tradicionalno označava početak perioda kada sve više vremena provodimo van kuće, prohladne prolećne večeri i dalje su savršen trenutak za gledanje uzbudljivih serija i filmova, naročito tokom perioda kada je rad ugostiteljskih objekata i dalje ogrančen. U skladu sa tim, vodeće streaming platforme pripremile su niz premijera ovog meseca, među kojima se nalaze nove sezone već omiljenih serija, ali i neke potpuno nove priče o kojima će se tek govoriti. U nastavku smo izdvojili nekoliko odličnih filmova i serija, a mnoge od njih možete pogledati predstojećeg vikenda.

THE SERPENT
Platforma: Netflix
Premijera: 2. april

U poslednjih nekoliko godina true crime žanr isprofilisao se kao jedan od najintrigantnijih (setite se samo serija Dirty John, The People vs. O.J. Simpson ili Kiling Of Gianni Versace). Ako spadate u grupu onih koji vole ovakve naslove, sigurni smo da ćete želeti da  pogledate i The Serpent. Junak ove priče, i stvarnog slučaja, je Charles Sobhraj, ubica i prevarant koji je sa svojom partnerkom Marie-Andree Leclerc varao ili ubijao turiste koji su 70-ih godina putovali Azijom. On je godinama uspešno izbegavao zakon tako što je koristio lažna dokumenta i inteligentno birao rute zbog čega je sebi i dao nadimak The Serpent.

SLUŠKINJINA PRIČA
Platforma: HBO GO
Premijera: 29. april

Sluškinjinu priču volimo još 2017. godine, a nove epizode sada već kultne serije stižu krajem meseca. U četvrtoj sezoni June, kao žestoka predvodnica pobunjenika, nastavlja borbu za slobodu protiv Gileada. Međutim, rizici koje preuzima donose neočekivane i opasne izazove dok njena želja za pravdom i osvetom preti da je proguta i da joj uništi najdraže veze.

KNUTBI: SLEPO VEROVANJE
Platforma: HBO GO
Premijera: 4. april

Ovo je mračna i jezgrovita dokumentarna serija o zločinu koji se dogodio jedne januarske noći 2004. u švedskom selu Knutbi. Tada je ubijena mlada žena dok je njen komšija zadobio višestruke prostrelne rane. Pažnju sveta privukla je usko povezana pentakostalna zajednica, a sudski proces koji je usledio postao je prava senzacija širom planete. U seriji dva novinara pokušavaju da otkriju šta se stvarno dogodilo, a na tom putu otkriće mnogo nepoznatih činjenica i razgovaraće s ljudima koji su rešili da progovore nakon mnogo godina ćutanja.

PRAVO NA PRIGOVOR
Platforma: HBO GO
Premijera: 24. april

Još jedna istinita priča, ovog puta o advokatu Bryanu Stevensonu i njegovoj istorijskoj borbi za pravdu za Waltera McMilliana. Naime, nakon što je diplomirao na Harvardu, Bryan je imao priliku da izabere mnogo odlično plaćenih poslova, ali je umesto toga odlučio da ode u Alabamu i da, uz pomoć lokalnog advokata Eve Ensli, brani nepravedno osuđene. Jedan od njegovih prvih klijenata bio je upravo Walter McMillian, koji je osuđen na smrt zbog ubistva osamnaestogodišnje devojke, iako su brojni dokazi ukazivali na to da je nevin.

SEARCHING FOR SHEELA
Platforma: Netflix
Premijera: 22. april

Ako ste voleli Netflixov dokumentarac Wild, wild country o guruu Bhagwan Shree Rajneeshu, stiže nastavak ove priče u kome je glavna junakinja njegova bliska saradnica Ma Ananda Sheela. Reč je o ženi koja je 80-tih godina učestvovala u stvaranju kontroverzne i utopijske Oregonske zajednice zbog čega su se usprotivili stanovnici obližnje Antelope. Sheela im je uzvratila nizom beskurpuloznih poteza, kao što su recimo prisluškivanje stanovnika ili uvoz beskućnika, sa ciljem da obezbedi što više glasača i vlast u toj indijskoj oblasti. U toj borbi 1984. došlo je do misteriozne epidemije salmonele za šta je okrivljena upravo Sheela i osuđena na 20 godina zatvora. Nakon samo tri godine puštena je na uslovnu slobodu kada je otišla da živi u Švajcarsku, a u filmu novinari i fanovi čekaju Sheelu da se vrati u Indiju kako bi u intervjuu otkrila nove detalje o svom delovanju.

THIS IS A ROBBERY
Platforma: Netflix
Premijera: 7. april

Ovaj dokumentarac prati priču o jednoj od najpoznatijih krađa umetnina u istoriji. Pre 30 godina, dva muškarca u policijskim uniformama ukrali su iz Bostonskog muzeja umetnička dela, čija se vrednost procenjuje na 500 miliona dolara. This Is a Robbery nam otkriva kako im je to pošlo za rukom, jesu li uhapšeni i šta se sve desilo nakon ove dobro isplanirane pljačke.

MER IZ ISTAUNA
Platforma: HBO GO
Premijera: 19. april

Divna Kate Winslet možda je najbolja preporuka za ovu mini-seriju. Ovog puta gledaćemo je u ulozi detektivke iz malog grada u Pensilvaniji koja istražuje lokalno ubistvo, u trenutku kada se njen privatni život raspada. Serija otkriva mračnu stranu blisko povezane zajednice i istražuje kako porodične tragedije iz prošlosti definišu sadašnjost.

STOWEAWAY
Platforma: Netflix
Premijera: 22. april

Nova sci-fi drama donosi priču o tročlanoj svemirskoj posadi koja odlazi u misiju na Mars, međutim, na tom putu će im se iznenada pridružiti i neplanirani putnik, koji potencijalno ugrožava celu misiju. Glavne uloge u ovom filmu tumače Anna Kendrick, Toni Collette i Daniel Dae Kim.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @xeniaadonts
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top