Novi proizvodi za negu kose koje vredi isprobati

Da li vam se nekad desilo da kada pogledate fotografije s mature imate utisak da vam je kosa bila gušća, sjajnija i da je izgledala mnogo bolje? Utisak vas ne vara jer kada sredinom dvadesetih godina počinje da opada lučenje hormona rasta, kosa polako gubi sjaj, vlasi postaju tanje, nekada grublje i manje pigmentisane. Ovaj proces još više podstiču stres i hormonske fluktuacije, pa dlaka postaje sklonija lomnjenju, a često dolazi i do proređenosti kose. U skladu sa tim, brend Kérastase razvio je čitavu liniju anti-age proizvoda za negu kose i skalpa – Chronologiste, koja je ove jeseni dobila pojačanje u vidu novih proizvoda sa unapređenim formulama. Naime, Kérastase je identifikovao šest pokazatelja starenja skalpa i vlasi kose, na koje možemo direktno da utičemo, a to su:

SKALP

SUV SKALP: Sporije lučenje sebuma i sporija obnova ćelija rezultira suvim, iritiranim i grubim vlasištem.
OSETLJIV SKALP: Kako dermis postaje tanji, i barijera kože postaje slabija, pa uticaji iz spoljne okoline izazvaju crvenilo, peckanje ili svrab.
NEELASTIČAN SKALP: Smanjena prirodna prisutnost hijaluronske kiseline uz izloženost UV zračenju može da izazove gubitak elastičnosti skalpa. Tada koža postaje naborana što izaziva nelagodu.

KOSA

BEŽIVOTNA KOSA: Usled nedostatka vitamina, stresa i izloženosti UV zračenju, kosa tokom vremena gubi sjaj.
KOSA SKLONA LOMLJENJU: Tokom vremena, vlasi postaju porozne i suve, sa oslabljenom kutikulom, a samim tim su i sklone lomljenju i grube na dodir.
ISTANJENA KOSA: Folikule kose i nivo proteina u kosi smanjuju se usled hormonskih promenama što rezultira istanjenom kosom, bez volumena i oblika.

Podstanut ovim saznanjima, Kérastase je lansirao liniju za revitalizaciju kose i skalpa, a svaki Chronologiste proizvod sadrži moćne sastojke: hijaluronsku kiselinu, vitamin E i abisin.

HIJALURONSKA KISELINA
Sastojak poznat po izuzetno moćnom svojstvu hidratacije, voljen od strane mnogih žena, pruža moć revitalizacije svakom proizvodu. Integrisana u formulu svakog Chronologiste proizvoda, hijaluronska kiselina pomaže u hidrataciji kose i skalpa i popunjava vlas za efekat punijeg izgleda kose. Rezultat je zdravija kosa, podmlađenog izgleda.

VITAMINA E
Poznat po antioksidativnom svojstvu, vitamin E pomaže u zaštiti od spoljašnjih faktora koji oslabljuju skalp i kosu i pomaže u poboljšanju elastičnosti kose.

ABSIN
Iz dubina okeana, abisin, moćni regenerativni molekul, pomaže u revitalizaciji i jačanju kose, kao i obnovi oštećene kose za rezultat zdravog i besprekornog izgleda.

Sinergijskim dejstvom pomenutih aktivnih sastojaka postiže se potpuna revitalizacija sklapa i kose, uz kompletnu rutinu koja podrazumeva različite proizvode, kako za upotrebu u salonu, tako i za kućnu negu. Čitava priča upotpunjena je opojnim mirisnim notama koje uključuju čaj ruže, božura i magnolije.

CHRONOLOGISTE PROIZVODI NA BAZI AKTIVNIH SASTOJAKA KOJE VREDI ISPROBATI

KÉRASTASE CHRONOLOGISTE PRÉ-CLEANSE RÉGÉNÉRANT
Nega koja se koristi pre pranja intenzivno čisti skalp i kosu, uklanja mrtve ćelije kože, sve nečistoće i pruža osećaj prijatnosti.

KÉRASTASE CHRONOLOGISTE BAIN RÉGÉNÉRANT
Revitalizujuća kupka za kosu nežno uklanja nečistoće sa skalpa i kose, neguje i hidrira vlasi, popunjava ih i ojačava. Dodatni bonus ovog proizvoda je činjenica da obnavlja sjaj kose.

KÉRASTASE CHRONOLOGISTE MASQUE INTENSE RÉGÉNÉRANT
Ova maska za kosu trenutno transformiše vlasi, neguje i hidrira kosu i obnavlja njen sjaj.

KÉRASTASE CHRONOLOGISTE SÉRUM UNIVERSEL
Inspirisan anti-age proizvodima za negu kože, Sérum Universel sadrži najčistije i najmoćnije sastojke iz Chronologiste linije za revitalizaciju i podmlađen izgled kose i skalpa. Ovaj preparat hidrira i revitalizuje kosu i skalp, popunjava vlasi i intenzivno ih neguje i transformiše.

KÉRASTASE CHRONOLOGISTE THERMIQUE RÉGÉNÉRANT
Krema za zaštitu od topolote zaglađuje kutikulu, štiti kosu od toplote do 230°, a anti frizz efekat traje do 96 sati čak i prilikom 80% vlage u vazduhu.

KÉRASTASE CHRONOLOGISTE HUILE DE PARFUM
Uljani parfem za kosu, osim što predivno miriše, štiti vlasi od lomljenja, ojačava kosu i čini je sjajnom.

Foto: Instagram (@kerastase_official), Promo

Podeli

Scroll to Top