Novi trend u svetu sandala koje modni insajderi nose i u gradu i na plaži

Trijumfalni povratak platformi definitivno je jedna od stvari po kojoj ćemo pamtiti modne trendove u 2022. Međutim, pored vrtoglavih potpetica u kombinaciji sa platformom, koje smo zavoleli krajem prošle i početkom ove godine (prvenstveno zahvaljujući brendovima Versace i Valentino), platforme su ovog leta na modnom meniju i u drugim varijantama. Tu pre svega mislimo na sandale za svaki dan sa mnogo nižom platformom, među kojima su se posebno izdvojile japanke.

Japanke sa platformom još jedan su u nizu Y2K trendova, koji je doživeo veliki comeback! I dok su ovu obuću na početku milenijuma nosile tadašnje ikone stila, poput Britney Sprears, Hilary Duff ili Jessice Simpson, sada ih obožavaju Kendall Jenner i Gigi Hadid, a imaju i pravu armiju fanova među influenserkama. U prilog njihovoj popularnosti najbolje govori činjenica da su našle svoje mesto u kolekcijama mnogih dizajnerskih brendova – od Gannija do Balenciage, dok ih je Vogue već zove nove Birkenstocke.

Mada je ovaj trend definitivno osvojio modni tron, činjenica je da izaziva mnogo oprečnih mišljenja, pa tako postoje devojke koje obožavaju japanke sa platformom, ali i one koje ih nikada ne bi obule. Nama se dopadaju iz praktičnih razloga jer je ova obuća udobnija od većine ravnih sandala.

Dodatni bonus japanki sa platformom je to što se lako kombinuju uz sve aktuelne trendove i komade. Većinu modela lako ćete uklopiti uz sve casual kombinacije sa haljinama, šortsevima ili mini suknjama, a možete ih nositi i na plaži. Tu su naravno i modeli od kože koje možete poneti i u formalnijim prilikama, uključujući i kancelariju.

Ako vam se novi trend dopada, u nastavku vas čeka vodič za kupovinu.

H&M,
cena: 2.199 din.
H&M,
cena: 2.199 din.
TOMMY HILFIGER,
cena: 6.290 din.
TOMMY HILFIGER,
cena: 4.392 din.
JIL SANDER,
farfetch.com
LOVE MOSCHINO,
farfetch.com
THE ATTICO,
farfetch.com
VERSACE,
farfetch.com
ALEXANDER WANG,
farfetch.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @hannaschonberg, @hannaschonberg
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top