Novi trendovi u svetu pletiva koje ćemo nositi sve do kraja proleća

Ako bismo morali da izaberemo jedan trend koji je obeležio 2020. godinu, to bi svakako bilo pletivo. Tople vunene komade nosili smo u hladnim danima na početku godine, proleće provedeno u karantinu nateralo nas se da se okremo komfornoj trikotaži, a kao jedan od vodećih trendova tokom lepa nametnule su se pletene haljine. Sezona jesen/zima svakako je u prvi plan istakla džempere, kardigane i prsluke, a sada je već izvesno da se od udobne pletene garderobe nećemo odvajati ni predstojećeg proleća. Srećom, ova kategorija odeće predstavlja odličan poligon za kreativno izražavanje, pa nam dizajneri svake sezone pripremaju niz iznenađenja. Jednostavne krojeve spajaju sa trendi detaljima i printovima, a neutralne boje sa nesvakidašnjim siluetama.

@weworewhat

U skladu sa tim, pletivo će i naredne sezone izgledati bolje nego ikad pre, a ključni modeli vrteće se oko pet vodećih trendova. Neke od njih nosili smo i u prethodnim mesecima, ali su sada dobili mali pomak, dok ćemo neke posle dužeg vremena ponovo staviti na listu želja. S obzirom na to da trikotaža odavno nije rezervisana samo za casual kombinacije, ove komade moći ćete da nosite u svim mogućim prilikama – od poslovnih do večernjih, za koje se nadamo da će ove godine ponovo postati uobičajeni deo naših života.

HALJINE OD PLETIVA

@matildadjerf

Svestrana haljina od trikotaže nikad nije bila aktuelnija, a odlično se slaže sa aktuelnim comabat ili dubokim čizmama dok ćete tokom proleća moći da je nosite uz patike ili mokasine. Uz dobar izbor obuće i aksesoara, u ovom komadu možete provesti dan na poslu, otići u ležernu šetnju ili izaći na večeru u finom restoranu.

MANGO,
cena: 5.490 din.

ZARA,
cena: 3.290 din.

MASSIMO DUTTI,
cena: 9.990 din.

PROENZA SCHOULER,
net-a-porter.com

KHAITE,
net-a-porter.com

RAZIGRANI PRINT

@slipintostyle

Postoji mnogo razloga zbog kojih su statement dezeni zauzeli važno mesto u kolekcijama za proleće/leto 2021. Pre svega, većina ovih kolekcija nastala je tokom prošlogodišnje izolacije, pa su dizajneri po inerciji uglavnom stvarali garderobu koja popravlja raspoloženje. Razigrane šare dolaze u mnogo različitih boja i dezena, pa će svako moći da pronađe bar jedan komad po svojoj meri.

ZARA,
cena: 3.990 din.

ZARA,
cena: 3.290 din.

GUCCI,
net-a-porter.com

RIXO,
net-a-porter.com

PLETIVO SA KRAGNOM

@holliemercedes

Džemperi sa polo kragnom i košulje sa oversized kragnom definitivno su obeležile kraj prošle godine, a ova dva trenda sada su se spojila na mnogo zanimljivih načina. Tako se u prvim prolećnim kolekcijama našlo pletivo sa XL, retro ili mini kragnama koje dolaze u bezbroj različitih varijanti. Za koju god da se odlučite nećete pogrešiti jer su kragne i trikotaža postali najpoželjniji par.

ZARA,
cena: 3.290 din.

MIU MIU,
net-a-porter.com

MASSIMO DUTTI,
cena: 7.490 din.

CHLOÉ,
net-a-porter.com

COLOR BLOCK KOMADI

@sonialyson

Sve color block opcije uvek izgledaju atraktivno i zato nam se ovaj trend vraća na svakih nekoliko sezona. S obzirom na to da je reč o efektnim komadima, nosite ih uz crne pantalone, farmerke ili teksas suknje.

RESERVED,
cena na upit

MANGO,
cena: 3.490 din.

MANGO,
cena: 5.490 din.

WALES BONNER,
net-a-porter.com

CUT-OUT DETALJI

@ladyaddict

Pletivo sa prorezima aktuelno je već nekoliko sezona, a ništa se neće promeniti ni u mesecima koji dolaze. U ponudi je mnogo opcija – od cut-out detalja na ramenima i dekolteu do proreza na struku ili leđima.

H&M,
cena: 2.199 din.

H&M,
cena: 2.699 din.

RESERVED,
cena na upit

MANGO,
cena: 2.490 din.

Naslovna fotografija: @matildadjerf
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top