O3one Art Space: Ne propustite izložbu Women

Umetnica Aleksandra Popović otvara sutra autorsku izložbu fotografija „Women“ u galeriji O3one Art Space. Postavka je inspirisana sveprisutnim pričama kako su žene postale samostalnije i emancipovanije, kako sve mogu same, kako im muškarci nisu potrebni. Rušenje viševekovne društvene matrice po kojoj muškarci stvaraju a žene troše, dovelo je do stvaranja novih odnosa u kojima je nežniji pol afirmisao sve svoje kvalitete: znanje, kreativnost, metodičnost, savesnost i snagu uz pomoć kojih osvaja i poslednja utočišta mačizma. Uloge su se promenile, i muškarci više nisu toliko dominantni kako što je to bilo pre samo deceniju-dve. Ovakva postavka stvari, kao i iskustva prijateljica, naveli su autorku na umetničko istraživanje čije rezultate možete videti u okviru izložbe „Women“.
– Iako nemam nameru da se pravdam, moram istaći da ovo nije feministički projekat. Naprotiv, fotografije su nastajale iz želje da skrenem pažnju na činjenicu da muškarci često idu linijom manjeg otpora, a da su žene, posebno sa izostajanjem podrške, primorane da se oslanjaju isključivo na sopstvene snage“, ističe Popović.
Na fotografijama su žene psiholozi, pevačice, glumice, advokatice, fotografkinje, samohrane majke… Žene koje su morale da budu jake kako bi opstale.
Izložba je otvorena do 3. decembra.

Podeli

Scroll to Top