O3one Art Space: Večeras se otvara izložba Biljane Cincarević

U galeriji O3one Art Space večeras se otvara izložba Biljane Cincarević „BACK TO BASIC“. To je ujedno i najava nove faze u slikarstvu ove umetnice, nagoveštenu prethodnom izložbom Holy Femininity. Biljanin razvojni put, od predstavljanja primarnih seksualnih instikata, preko suptilnijih stanja, ovom izložbom ukazuje na potrebu za rešavanjem disbalansa između materijalnog i duhovnog postojanja.
Biljana Cincareviće se kroz svoje radove pita da li je sveta žena iz prošlosti ostajala sveta i u svakodnevnim životnim situacijama… Na Biljaninim slikama žena sa oreolom je predstavljena u različitim savremenim kontekstima – na duhovnom putu i u njujorškom metrou, na plaži, dok zagledana stoji na terasi… Na ovaj način, Biljana skreće pažnju na božanstvenost žene i, od običnih – pravi svetice. „BACK TO BASICS“ poziva na povratak duhovnom kao neodvojivom delu našeg materijalnog postojanja.
Biljana Cincarević je slikarka i konceptualna umetnica koja je izlagala na svetskim sajmovima umetnosti i predstavlja deo međunarodne umetničke scene. Izjašnjava se kao stanovnica sveta. Svojim aktivizmom na polju ljudskih i socijalnih prava je značajno doprinela novom licu Srbije. U slikarstvu se izražava u maniru modernog realizma, dok u svom konceptualnom radu kritikuje religiju i uvodi spiritualnost u svoju umetnost.
Izložba je otvorena do 17. novembra.

1p bc 41115

Foto: PR, Facebook/Bilyana Cincarevic

Podeli

Scroll to Top