Od vode do zelenog čaja: Šta trebamo da pijemo da nam koža izgleda mlađe?

Budući da je izgled kože lična karta vašeg izgleda, sigurni smo da se svakodnevno trudite da je pravilno negujete, čistite i hirdrirate. Međutim, ponekad je za kožu mnogo bitnije ono što unosite u vaš organizam nego da na skupe kozmetičke proizvode trošite velike svote novca. Jer, svaka zvezda koja ima blistav ten naglašava da joj nije bitno samo ono što stavlja na kožu već da na lepoti treba raditi na više nivoa.

Postoje mnoge studije o tome koje namirnice treba jesti da bi vaš ten zadržao mladalačku svežinu, ali za vas donosimo još jedan odličan trik. Osim hrane, jako su bitna i pića koja pijete i uz pomoć samo nekoliko „čarobnih“ napitaka možete učiniti vašu kožu znatno lepšom, mlađom i svežijom.

Uspešni američki dermatolog Rachel Nazarian napravila je dnevni meni sa napicima koja trebate da konzumirate svakog dana kako biste zablistali u punom sjaju. Ona naglašava da je osnovno da tokom dana pijemo mnogo vode, a potom preporučuje da dan započnete kafom sa sojinim mlekom, da sredinom dana pijete zeleni čaj, popodne je rezervisano za sok od nara, dok pre spavanja treba piti vodu sa krastavcem. Evo zbog čega je svako od ovih pića važno.

Voda: Ništa ne čini izgled kože svežije i blistavije od vode. Ona čuva elastičnost što je osnova zdravog izgleda.

Sojino mleko: Sastojci iz sojinog mleka štite kolagen koji čuva mladalački izgled kože i glavna je „odbrana“ protiv stvaranja bora, ali i fleka od sunca.

Zeleni čaj: Ovo je odličan antioksidans koji pomaže u zaštiti kože od UV zračenja, smanjuje šanse za opekotine i poput drugih antioksidansa, pomaže da se smanji crvenilo i upala.

Sok od nara: Ceđeni nar takođe sadrži veliku količinu antioksidansa i fantastičan je za negovanje fibroblasta u koži, koji stvara kolagen. A više kolagena znači manje bora. Tonus vaše kože sigurno će biti mnogo bolji.

Voda sa krastavcem: Budući da ovo povrće u svom sastavu ima 90% vode, krastavac pomaže hidrataciji kože, ali je i pun minerala kao što su magnezijum i kalcijum zahvaljujući kojima se održava dobra ph vrednost i smanjuju se upale.

Podeli

Scroll to Top