Osam čestih make-up grešaka kojih se treba osloboditi

Dolazak novog godišnjeg doba obično je vreme kada menjamo garderobu, ali i pojedine navike koje se tiču nege. Kada smo već u talasu promena, dobro je da to vreme iskoristimo i da se rešimo nekih loših make-up navika. Donosimo vam spisak osam najčešćih grešaka kojih se trebamo što pre rešiti.

#1 Otklanjanje viška proizvoda s make-up četkica duvanjem
Veliki je broj žena koje, kada na četkicu stave više senke ili drugog proizvoda, odluče da duvanjem otklone višak. Međutim, ovo je jako loša navika zato što vaša četkica tako postaje prava kliconoša i sa vašim make-up proizvodom na lice nanosite i neželjene bakterije.

#2 Neredovno čišćenje četki
Dug je spisak neželjenih efekata koje nam donose prljave četke. Zato bi svakodnevno trebali da koristite preparate za čišćenje, a jednom ili dva puta mesečno operite sve vaše četkice sapunom ili šamponom.

#3 Spavanje sa šminkom
Pravilo da nikakako ne smemo zaspati sa šminkom svi dobro znaju, ali ako vam se i dalje dešava da odete u krevet pre nego što očistite lice, vreme je da iskorenite ovu naviku.

#4 Izbegavanje hidratacije
Pre nanošenja pudera, obavezna je hidratantna krema. Osim što hrani lice, zahvaljujući pomadi i vaša podloga će biti ujednačenija i bolje će izgledati.

#5 Usklađivanje boje senke sa bojom odeće
Ovo je trend karakterističan za prošli vek dok se danas ne preporučuje. Najbolje je da boju senke uskladite sa bojom tena i bojom očiju. Možete napraviti i kontrast u odnosu na oči.

#6 Loš izbor podloge
Većina žena boju pudera bira tako što podlogu nanese na ruku, međutim, to nije dobro rešenje. Podlogu treba da nanesete na lice da biste dobro odabrali nijansu, a najbolje je da to bude u predelu jagodica i vilične kosti.

#7 Loše blendiranje podloge
Kada birate pudere koje imaju veliku moć prekrivanja, njihovo nanošenje ne sme da se završi na bradi jer će vaš make-up izgledati poput maske. Zato podlogu nanesite i na vrat.

#8 Nanošenje korektora bez fiksiranja
Kada nanosite korektor, obavezno preko njega stavite i kompaktni puder jer ćete tako izbeći stvaranje grudvica. Na isti način fiksirajte i ostatak make-upa koji će se tako duže zadržati na licu.

Podeli

Scroll to Top