Osam ključnih pravila za mladolik izgled kože lica

Već davno smo naučili da je pravilna nega kože ključna za očuvanje mladalačkog izgleda i blistavog tena. Ako na to dodamo i pravilnu ishranu onda je to pun pogodak. Međutim, šta se tačno podrazumeva pod pravilnu negu i koji su to esecijalni tretmani koji su nam potrebni da bi naša koža lica bila uvek zdrava. Napravili smo istraživanje i došli do osam ključnih pravila kojih se moramo pridržavati ukoliko želimo da u svakoj prilici odajemo utisak negovane žene.

Redovno koristite piling
Kako starimo sposobnost naših ćelija da se obnavljaju biva sve manja i zbog toga je redovan piling neizbežan. Možete kod kuće priuštiti sebi ovaj jednostavan tretman, međutim, damama nakon tridesete se savetuje da na nekoliko meseci odlaze kod dermatologa na hemijski piling. Zahvaljujući ovom tretmanu produžava se vitalnost kože i vaše lice će uvek sijati.

Koristite već sa prvim toplim danima kreme sa zaštitinim faktorom
UV zraci mogu oštetiti vašu kožu čak i tokom oblačnih dana, a leti je neophodno koristiti kreme sa zaštitnim faktorom od najmanje SPF 30, mada se preporučuju sa SPF 50. Kada su vrućine velike novi sloj kreme potrebno je mazati na svaka tri sata, a uz to nemojte zaboraviti da stavite šešir.

Nemojte stiskati bubuljice
Kad se pojavi bubuljica verovatno uvek dođete u iskušenje da je istiskate. Dermatolozi savetuju da je bolje sačekati pet do sedam dana koliko je potrebno da se bubuljica izgubi nego rizikovati da napravite ranu koja može ostati na vašem licu i nekoliko meseci. Ukoliko ne možete da čekate, prepustite ovaj posao vašem kozmetičaru.

Čistite redovno lice
Kada je u pitanju čišćenje lica, svaka žena obično zna kako to treba da učini, ali morate povesti računa i o tajmingu. Pa tako, ako ostajete kod kuće u večernjim satima nemojte čekati da krenete na spavanje da bi očistili lice. Učinite to ranije. Temeljno očistite vaše lice, a zatim nanesite preparate za negu.

Koristite serum
Uvedite u svoju svakodnevnu rutinu upotrebu seruma. Stavljajte ih na lice nakon što ga očistite odnosno pre upotrebe hidratantne kreme. ovo su odlični proizvodi koji u sebi imaju veliku koncentraciju aktivnih sastojaka. Serum deluje na lice poput vitamana na organizam.

Dobro hidrirajte kožu
Nedovoljna hidratacija glavni je uzrok pojave bora i drugih nepravilnosti na koži. Dakle, vaše lice u svako doba dana i noći mora biti dobro hidrirano. Potrudite se da izaberete proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože.

Cirkulacija
Kada u vašoj koži nema dobrog protoka krvi, to može dovesti do toga da ona izgleda umorno. Da bi ste osigurali dobru cirkulaciju, bar jednom dnevno sagnite glavu na dole i ostanite u tom položaju oko tri minuta. Primetićete da će se nakon tog vremena pojaviti blago crvenilo na vašem licu što je odlično jer znači da je krv dospela u vašu kožu i ona će ubrzo dobiti potreban sjaj. Osim toga, masirajte svoje lice bar dva puta nedeljno.

Koristite retinol
Kada se pominje nega kože obično čujemo reč retinol. Svi znamo da je on glavni sastojak zdrave kože. Uz redovnu upotrebu ovog magičnog sastojka vaše pore će se smanjiti, nestaće crvene fleke ili druge promene pigmenta na licu dok će bore biti umanjene. Takođe, tekstura vaše kože će biti mnogo bolja. Koristite ovaj proizvod u večernjim satima jer je on ključan za proizvodnju kolagena.

Podeli

Scroll to Top