Osam modela haljina koje će obeležiti narednu sezonu

Iako se teško mirimo sa činjenicom da se leto uskoro i zvanično završava, uzbudljivi modni trendovi jedan su od razloga zbog kojih se radujemo novoj sezoni. Neće proći ni mesec dana, a i poslednji letnji komadi biće smešteni na dnu naših ormara, dok će glavno mesto zauzeti bluze, tanko pletivo, pantalone, blejzeri, ali i svestrane haljine. Mada ovaj komad najčešće nosimo tokom leta, haljine se podjednako dobro uklapaju i u jesenje i zimske outfite jer predstavljaju onaj magični odevni predmet na koji možemo da se oslonimo svaki put kad pomislimo da nemamo šta da obučemo.
Kolika je moć haljina verovatno najbolje znaju modni dizajneri, pa se oko ovog komada tradicionalno najviše trude. U skladu sa tim, nova sezona doneće nam je i nove trendove u svetu haljina, a ostaće prisutni i neki stari trendovi koje već nosimo. Tako će zebraste haljine zameniti one sa leopard šarom, umesto mini modela nosićemo maksi dužinu, a na radaru će ostati šljokice i kristali i intenzivne boje. U nastavku vam otkrivamo osam vodećih modela za jesen/zimu 2022/23.

ANIMAL INSTINCT

Kao što smo vam već pisali, zebrasti print koji je vladao ovog leta sa prvim jesenjim danima zameniće leopard šara. Ona će biti prisutna na mnogim komadima, pa i na haljinama. Iako ćemo haljine sa ovim divljim dezenom u narednim mesecima gledati češće nego inače, one su zapravo jedan od onih klasika koji je svake sezone poželjan u svakom ženskom ormaru. Duboko verujemo u to da ne postoji žena koja voli modu, a koja nema bar jednu ovakvu haljinu u ormaru. Ukoliko se pitate da li bi trebalo da uložite novac u ovaj komad, odgovor je potvrdan.

LET IT SPARKLE

S obzirom na to da ćemo tokom zime ići na veliki broj partyja potpuno je logično što su haljine sa štrasom, šljokicama i kristalima zauzele važno mesto u novim kolekcijama. Izbor je zaista raznovstan, pa je gotovo sigurno da će model po svom ukusu pronaći i minimalisti i maksimalisti.

H&M,
cena: 7.999 din.
DODO BAR OR,
net-a-porter.com

DOPAMINE DRESSING

Kada govorimo o koloritu, izvesno je i da će intenzivne boje koje popravljaju raspoloženje ostati aktuelne i naredne sezone. Haljine u efektnim nijansama roze, zelene, plave ili narandžaste videli smo na revijama mnogih brendova, od Valentina, preko Alexandera McQueena do Proenze Schouler, a u mesecima koji dolaze biće poželjne i u svakom ženskom ormaru.

VALENTINO,
mytheresa.com
H&M,
cena: 6.999 din.

SLIP MODELI

Ovo je još jedan klasik koji je potreban u svakom ženskom ormaru, a ma koliko slip haljina da imate, budite sigurni da ćete svaku pošteno iznositi (autorka ovog teksta vam to odgovorno tvrdi). Inače, ovog puta će najpopularnije biti Pradine slip haljine sa čipkom koje podsećaju na spavaćice, a nakon što je Victoria Beckham ponela metalik sivi model na venčanju sina Brooklyna, u fokusu je i ova boja. Statistika kaže da je potražnja za metalik sivim haljinama porasla za čak 200%.

BALENCIAGA,
net-a-porter.com
MASSIMO DUTTI,
cena: 12.990 din.

LBD

Znamo da su suprotnosti često prisutne u svetu mode, pa će tako pored takozvanih dopaminskih haljina više nego ikad biti aktuelni i crni modeli. Naravno, najtraženije su i dalje takozvane naked haljine Nensi Dojake, ali biće poželjne i sve druge opcije.

NENSI DOJAKA,
mytheresa.com
NORMA KAMALI,
cena: 23.034 din.
SELF PORTRAIT,
cena: 29.394 din.

GOLA RAMENA

Ovaj kroj poslednji put je bio aktuelan 2016. godine, a kako se u modi sve vrti u krug, dekoltirane haljine sa otvorenim ramenima naredne sezone ponovo se vraćaju u igru. U različitim varijantama prisutne su kako u dizajnerskoj tako i u high street ponudi, a već neko vreme ih gledamo i na fotografijama na Instagramu.

MAKSI DUŽINA

Već i ptice na grani znaju da se maksi dužina vraća u velikom stilu, pa će duge haljine biti jedan od najpoželjnijih komada naredne sezone. Ovog puta dolaze u mnogo različitih modela, od strukiranih do uskih, a kako je njihova dužina uglavnom iznad skočnog zgloba najbolje izgledaju u paru sa efektnom obućom.

H&M,
cena: 13.999 din.

SO TRANSPARENT

Bez obzira na to da li vam se dopada ili ne, ne možete da osporite uticaj koji Y2K trendovi trenutno imaju na modni svet. Jedan od poslednjih komada iz tog perioda koji se vratio upravo je transparentna haljina. Iako vam se možda čini da su ovi modeli nepraktični, imajte u vidu da odlično izgledaju u paru sa odgovarajućim topom i biciklističkama, a možete ih nositi i preko jeansa.

Ovaj tekst originalno je objavljen na našem portalu 26. avgusta 2022. godine.

Tekst: Ivana Nikolić
Naslovna fotografija: @ninasandbech, @sanahlysander
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top