Osam pristupačnih parfema koji mirišu prefinjeno i skupo

U poslednjih 10-ak godina, high street kuće napravile su pravu revoluciju u svetu mode, a sada polako zauzimaju važno mesto i na tržištu parfema. Mada se njihova ponuda u početku svodila na toaletne vode čiji mirisi ne traju dugo, poslednjih godina studiozno su pristupili i ovom segmentu ponude, pa sve više brendova ima kompletne mirisne kolekcije koje uključuju sve od Eau de Toilette do Eau de Parfum. Osim toga, većina high street kuća angažuje najbolje svetske parfimere, pa je tako recimo Ben Gorham, osnivač čuvenog brenda Byredo, zadužen za mirisne kompozicije brenda &Other Stories dok Zara ima kolekciju koja je nastala u saradnji sa Jo Malone. Ako bismo trebali da nastavimo da nabrajamo prednosti pristupačnih parfema, rekli bismo i da su oni napravljeni od istih sirovina i da se proizvode u istim fabrikama kao dizajnerski, a niske cene mogu da priušte jer imaju manja ulaganja u ambalažu i reklamne kampanje. Dakle, u high street ponudi postoji niz odličnih mirisnih kompozicija koje ne samo da prevazilaze vrednost svoje cene već mirišu luksuzno i prefinjeno, a mi smo u nastavku izdvojili najbolje među njima. Uglavnom je reč o kultnim kompozicijama koje se već godinama nalaze na listama najboljih parfema.

Ovaj parfem deo je Zara Emotions kolekcije koju je kreirala Jo Malone. U pitanju je cvetni parfem obogaćen notama narandže i nerolija, zbog čega je idealan izbor za proleće i leto.

Verujemo da vam je poznato da su korisnici TikToka ovaj parfem odavno proglasili dupe verzijom čuvenog Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 mirisa, zbog čega je trenutno i jedan od najpopularnijih mirisa iz high street ponude. Miriše neverovatno luksuzno, a dominatne note u ovom parfemu su narandža, kafa i vanila.

Još jedan miris iz Zara Emotions kolekcije, koji je – što se nas tiče – jedan od najbogatijih parfema iz high street ponude. Reč je o začinsko-drvenastom parfemu koji je savršen za zimske dane.

Za ovu kompoziciju mnogi tvrde da je starija sestra čuvenog White Musk parfema ovog brenda, koji je bio neverovatno popularan tokom 90-tih. Sadrži slatku krušku, pikantni ružičasti biber i opojni bergamot i, verujte nam, miriše neverovatno dobro. Šta više, ovo je jedan od onih parfema zbog kojih će vam svaka druga osoba koju sretnete reći da jako lepo mirišete.

Mada Lush uglavnom volimo zbog njihovih bombi za kupanje i maski za lice, ovaj brend ima i odličnu ponudu parfema. Shade je nesumnjivo jedan od najboljih, a miriše na sandalovinu i tamjan što ga čini odličnim izborom za jesen i zimu.

Rituals – The Ritual of Sakura Hair & Body Mist (Sephora)

Iako ovo nije parfem već mist, obožavamo njegov miris trešnjinog cveta koji istovremeno popravlja raspoloženje i deluje umirujuće. I nismo jedini, među beauty entuzijastima postoji čitava armija fanova ove osvežavajuće vodice. Jeste da neće trajati dugo poput parfema, ali je zato pravi izbor za predstojeće letnje dane.

Ako, poput nas, volite Estée Lauder Bronze Goddess parfem, onda će vam se sigurno dopasti i ova parfemska voda. Sadrži note kokosa, bele narandže, badema i divlje vanile zbog čega unosi radost i pozitivnu energiju svaki put kada ga naprskate.

Jedina mana ovog parfema je to što ne može da se kupi kod nas. U pitanju je veoma luksuzan parfem, koji miriše u stilu – vaša koža, samo bolja, a sadrži note ružičastog bibera, seme ambrete i iris.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @malwinabucior
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top