Oslobodite se pušačkih bora uz pomoć filera

Kao najvažniji uzroci prevremenog starenja izdvajaju se UV zračenje, zagađena sredina, stres, nezdrave životne navike i pušenje. Najnovija istraživanja potvrđuju da pušenje doprinosi ubrzanom starenju kože i oštećuje vezivno tkivo koje pruža podršku kako koži, tako i unutrašnjim organima. Pušenje neminovno dovodi do značajnih promena na koži jer ometa dotok kiseonika i hranljivih materija do ćelija. Važno je naglasiti da smanjuje nivo vitamina C koji je neophodan za formiranje kolagena, važnog proteina koji učestvuje u građi kože i udružen sa elastinom, odgovoran je za njenu čvrstoću, zategnutost i fleksibilnost.

Zato je potrebno na vreme nadoknaditi hijaluron koji daje potporu kolagenim vlaknima postižući da se kvalitet kože vidno poboljša. S obzirom na to da je koža iznad gornje usne prilično tanka i osetljiva, kod pušača je još delikatnija, budući da intenzivno koriste mišiće oko usana, pa su i bore u toj regiji vidljivije. One se efikasno mogu tretirati hijaluronskim filerima koji se popularno nazivaju „punjači bora“. Zahvaljujući njima uklanjaju se duboke vertikalne linije i nadoknađuju se izgubljeni volumen i jedrina.

1p e 31815

Fileri imaju sposobnost da neutrališu štetno dejstvo slobodnih radikala i obezbede bolju ishranjenost tkiva koja je odgovorna za zdrav i svež izraz lica. Povremeno dodavanje ove supstance utiče na održavanje tonusa i zategnutosti kože, te se tako efekti tretmana produžavaju. Na taj način se stimuliše razvoj novog vezivnog tkiva i sprečava razgradnja postojeće hijaluronske kiseline. Činjenica da se filerima uspešno vraća mladalački izgled uz očuvanje mimike , govori u prilog tome da je najtraženiji anti-age tretman.

– U osnovi filera je hijaluronska kiselina koja je prirodna komponenta strukture kože i direktno određuje stepen hidratacije. Ona ima sposobnost da vezuje vodu i tako koži pruža punoću i podmlađen izgled – ističe dr Nenad Stanković.

Akcija za septembar – 15% popusta na tretman hijaluronskim filerima u našem centru
Estetski centar „Estera“
Šumatovačka 111/20; tel: 066/378-372
Beograd, Vračar
www.ESTERA.rs

Foto: Vesna Lavrnja

Podeli

Scroll to Top