Otkrijte zašto svi vole konjac sunđere za čišćenje lica

Temeljno čišćenje lica imperativ je pravilne nege i mnogo je više od samog skidanja šminke. Čišćenjem uklanjamo prljavštinu i masnoće koje su se nakupile tokom dana i pripremamo kožu za nanošenje kreme. Neadekvatno čišćenje može dovesti do pojave akni, perutanja ili suve kože, i zbog toga se kozmetičke kompanije utrkuju u lansiranju novih proizvoda koji efikasno uklanjaju sve neželjene naslage na koži.

1k 2217

Poslednjih godina pravi bum među proizvodima za čišćenje licu postali su Konjac sunđeri koji vode poreklo iz Azije. Reč je o 100% prirodnim sunđerima za čišćenje lica i tela, koji su napravljeni od biljnih vlakana istoimene azijske biljke Konjac. Japanci je koriste više od 100 godina za kupanje beba, jer je ovaj sunđer veoma nežan dok istovremeno temeljno otklanja sve nečistoće.

4k 2217

Poslednjih godina sve češće ih koriste žene širom sveta, a budući da su nežniji od ostalih sunđera mogu se koristiti na dnevnoj bazi. Odgovaraju svim tipovima kože, pa čak i najosetljivijoj i sklonoj iritacijama, a mogu ih koristiti i oni koji imaju probleme sa aknama. Konjac sunđerima može se skidati i make up, čak i onaj u predelu očiju, ali je potrebno da ih prethodno natopite vodom ili omiljenim preparatom za čišćenje lica. Nakon ovakvog tretmana rezultat je mekša i glađa koža koja ponovno ima zdravi sjaj, a što ga češće koristite koža će vam izgledati sve bolje i svežije.

3k 2217

Originalni Konjac sunđeri izrađene su od najčišćih vlakana i ekstrakata bogatih mineralima, a tajna njihovog blagotvornog dejstva je u tome što dubinski čiste kožu, skidajući sa nje mrtve ćelije i na taj način imaju efekat detoksikacije.

2k 2217

Postoje različite vrste ovih proizvoda, a jedan od brendova sa najboljom ponudom je Konjac Sponge Company koji ima specijalizovane modele, poput onog za tretman pora, koji usmerava pažnju na tvrdoglave pore oko nosa i uklanjanje mrtvih ćelija kože sa delova lica koji se teško čiste običnim tuferima. Konjak sunđere možete nabaviti i kod nas u velikim drogerijskim lancima kao što su DM ili Sephora.

6k 2217

5k 2217

Foto: Instagram/konjacspongecompany

Podeli

Scroll to Top