Otvorena izložba „Senke“ fotografa Miše Obradovića

U novootvorenom prostoru „O3on Art Spice“, otvorena je izložba fotografija „Senke“ poznatog beogradskg fotografa Miše Obradovića. Ova autorska postava nastala je kao pokušaj umetnika da nakon godina bavljenja fotografijom, ponovo, sam sebi definiše srž ove umetnosti. U eksperimentalnoj potrazi za suštinom fotografije umetnik inspiraciju i odgovore traži u igri svetlosti i senke, u pokretu i suptilnoj veštini „hvatanja trenutka“. Veliko interesovanje za njegovu izložbu ne iznenađuje, s obzirom na to da važi za omiljenog fotografa mnogih poznatih ličnosti koje rado poziraju ispred Mišinog fotoobjektiva.

1p mo 19615

Miša Obradović rođen je 1973. u Beogradu. Početkom devedesetih, tokom studiranja na Pravnom fakultetu u Beogradu počinje da se bavi fotografijom. Vrlo brzo postaje jedan od vodećih mladih modnih fotografa kod nas. U saradnji sa modnim studijom „Click“ učestvuje u mnogim projektima vezanim za modu kao i na nekoliko grupnih izložbi. Početak karjere obeležila je i saradnja sa vodećim modnim kućama tog vremena i naslovne strane za magazine „Duga“, „Praktična žena“, „Nada“, „Intervju“, „Bazar“… Fotografisao je i kampanje i kataloge za mlade kreatore poput Vesne Matijević, Danila Žižica, Ane Kuzmanić, Dijane Macure…

Boško Jakovljević
Boško Jakovljević

Godine 1996. odlazi u Pariz na studije i usavršavanje na prestižni školu ICART Photo. Nakon studija, koje je završio kao drugi u klasi nastavlja da se bavi isljučivo modom radeći u prestižnim pariskim studijama gde asistira najčuvenijim svetskim fotografima. Svoju karijeru u „gradu svetlosti“ započinje radeći testove za najprestižnije pariske agencija, da bi lagano gradeći svoje ime preko manjih modnih kuća i mladih dizajnera, stigao do mnogih evropskih magazina i velikih dizajnera od kojh se najviše izdvajaju modne marke „Christian Lacroix“ i „Rochas“.
Srednom 2004. vraća se u Beograd. Lista njegovih klijenata obuhvata magazine „Cosmopolitan“, „Elle“, „FHM“, „MensHelth“, „Grazia“, „Gala style“, „CKM“, „Vita“, „Lepota i zdravlje“, „Story“, „FAAR“…

Vlada Aleksić
Vlada Aleksić

U saradnji sa različitim marketinškim agencijama izrađuje kampanje za „Coca-colu“, „Telekom Srbije“, „Telekom Srpska“, „Continental banka“… Pred njegovim objektivom našle su se Ana Ivanović, Jelena Karleuša, Nataša Bekvalac, Nataša Ninković, Mira Adanja Polak, Željko Joksimović, Aleksandra Radović i mnogi drugi. Pored mnogobrojnih zajedničkih i tri samostalne izložbe na prošlogodisnjem Mixer design weeku predstavio se samostalnom izlozbom “NYC Raw fashion”. Dobitnik je Pantene beauty award za 2006. godinu za najboljeg modnog fotografa i nagrade na Serbian fashion weeku takođe za najboljeg fotografa 2014. godine.

Sofija Milošević
Sofija Milošević

Podeli

Scroll to Top