Ove boje za kosu obeležiće letnju sezonu

Ako ste sa dolaskom tropskih dana poželeli da promenite boju kose, znajte da niste jedini. Ovo je period godine kada većina žena odlučuje da osveži postojeći kolorit, a ne tako mali broj njih pravi i drastične promene. Tako će mnoge brinete poželeti da postanu plavuše dok će one najhrabrije ofarbati kosu u neku od pastelnih nijansi. Bez obzira na to da li planirate suptilnu promenu ili ćete se upustiti u nešto smeliji eksperiment, tokom leta je najvažnije da pažljivo negujete kosu, a pre svega da koristite šampone i balzame koji bogato hidriraju vlasi i da pre izlaska iz kuće naprskate kosu sprejevima sa zaštitinim faktorom. Kada se pobrinete za negu, na redu je izbor odgovarajućeg kolorita. U nastavku vam donosimo listu boja koje će obeležiti aktuelno leto.

BOJA MEDA

@camillecharriere

Plava boja kose jedan je od večitih simbola leta, a osim klasičnih svetloplavih nijansi, ovog puta popularna je i boja meda. Ona će biti savršen izbor za devojke koje žele prirodno izdanje ovog kolorita.

SMEĐA KOSA

@ninasandbech

Pandemija korona virusa donela nam je brojne promene, a jedna od njih je i želja sve većeg broja devojaka da pokažu svoju prirodnu boju kose. U skladu sa tim, brinete su ponovo u trendu, a svoju boju možete osvežiti tako što ćete izvući suptilne pramenove koji su tek nekoliko tonova svetliji.

PASTELNE NIJANSE

@himichelleli

Kao antipod trendu prirodne boje dolazi trend pastelnih nijansi, koji je takođe nastao kao posledica pandemije. Naime, dok je veliki broj devojaka nakon karantina odlučio da pusti svoju prirodnu boju, ne tako mali broj njih više nego ikada želi da eksperimentiše. Tako na Instagramu sve češće gledamo pastelne boje u najrazličitijim izdanjima, a trenutno je najtraženija pink nijansa.

BALAYAGE

@annasarlvit

Slično kao plava boja kose i balayage spada u opcije sa kojima ne možete da pogrešite u ovo doba godine. Najveća prednost ove tehnike farbanja kose jeste činjenica da dolazi u bezbroj različitih varijanti pa je lako možete prilagoditi sopstvenom ukusu.

BOJA KAFE + PLAVI PRAMENOVI

@piashah_

Osim prirodnih nijansi smeđe kose, ovog leta aktuelne su i sve boje kafe – od dubokih tonova esspresa do mekih latte boja. Najpoželjnije su u kombinaciji sa plavim pramenovima koji uokviruju lice što je savršena kombinacija za žene koje žele razigranu boju kose.

ZLATNI TONOVI

@celmatique

Leto nije leto bez zlatkastih tonova. Mada su do pre nekoliko godina mnogi izbegavali ovu boju jer nije lako postići odgovarajuću nijansu, ukoliko se prepustite dobrom frizeru vaša zlatna boja izgledaće potpuno prirodno.

SUN KISSED

@luciacuesta_

Chunky pramenovi u zlatnim tonovima koji daju okvir licu ovog leta podjednako su poželjni kao i preplanuli ten. To je ujedno i jedan od najboljih načina da osvežite postojeći kolorit i da svojoj boji dodate letnji vajb.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @juliesfi
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top