Ovi modeli naočara za sunce obeležiće sezonu proleće/leto 2023

Naočare za sunce jedan su od retkih aksesoara koje nose i žene i muškarci svih generacija, tokom svih godišnjih doba i u svim prilikama. One su odavno prevazišle svoju funkcionalnu upotrebu i postale modni dodatak bez kog ne možemo da zamislimo izlazak iz kuće, a neretko imaju i glavnu ulogu u čitavom stajlingu. Iako ih nosimo cele godine, najveći hype oko naočara za sunce postoji za vreme proleća i leta, kada se očekivano nude i najuzbudljiviji trendovi. Naravno, postoje određeni modeli sa kojima nikad ne možemo da pogrešimo, kao što su avijatičarske, pravougaone, pa čak i mačkaste naočare. Međutim, ako želite da da apdejtujete svoju kolekciju modelom po poslednjoj modi, ove sezone bi trebalo da birate neki od naredna četiri modela.

Ramovi u boji

Dopamine dress bio je najpopularniji modni izraz prošle godine dok će ovu godinu obeležiti naočare za sunce u dopaminskim bojama. Tako će jedan od vodećih trendova biti naočare sa okvrima u zelenoj, plavoj, crvenoj, narandžastoj ili bilo kojoj drugoj boji koja popravlja raspoloženje. Svakako, nećete pogrešiti ni sa belim ramavima.

Metalni okvir

Ako bismo morali da izaberemo jedan trend koji je trenutno najpopularniji među modnim insajderima, to bi svakako bile retro naočare sa metalnim okvirom. Tanki ramovi ovih naočara svojevrsna su protivteža prethodnom trendu sa naše liste, a uglavnom dolaze u paru sa toniranim staklima i minimalističkim oblicima.

Sportski modeli

Naočare inspirisane biciklističkim modelima još prošle godine nosile su gotovo sve modne insajderke, a dok smo ih do skoro smatrali ekstravagantnim modelima, polako ali sigurno postaju mainstream. U skladu sa tim, sada dolaze u mnogo različitih varijanti – od smelije palete boja, preko fluidnih silueta i ukrasa do providnih stakala.

Mikro naočare

Ovo je još jedan model koji influenerke trenutno obožavaju. Mikro okviri bili su jedan od najprisutnijih modela tokom predstojećih nedelja mode u velikoj četvorki, a konstantno ih viđamo i na Instagramu. Nama se dopadaju jer efektni, a pritom podjednako dobro funkcionišu i sa poslovnim i sa casual kombinacijama.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @veronicaferraro
Foto: Instagram, Net-a-Porter

Podeli

Scroll to Top