Ovih pet frizura nosiće se celo leto

Početak leta idealan je period za promenu frizure, a ukoliko ste već počeli da razmišljate o tome da osvežite izgled pred novu sezonu, sada je pravi trenutak za pregled hair trendova koji će vladati u mesecima koji dolaze. Iako najpoželjnije frizure za leto nisu neočekivane, one su svakako mnogo razigranije od prošlogodišnjih lookova. Slojevi u kosi ili različite verzije boba, samo su neke od varijanti koje su se nametnule ovog puta, a najbolje od svega jeste činjenica da se trendovi uglavnom vrte oko frizura koje su lake za održavanje pa nećete morati da provodite mnogo vremena ispred ogledala pre izlaska iz kuće. U nastavku vam donosimo pet najpopularnijih opcija za leto 2021, od kojih su mnoge već zavladale Instagramom.

SLOJEVI U KOSI

@thevycsource

Naglašen volumen i slojevita frizura definitivno su postali big deal ove godine, a njihova popularnost nastaviće se i predstojećeg leta. Mada mnogi smatraju da je za stepenasto šišanje potrebno imati dugu i gustu kosu, slojevi se lako prilagođavaju različitim dužinama i teksturama i ne postoji jedan način da ih nosite. Poenta je da uvek izgledaju spontano i ne preterano doterano, bez obzira na to da li imate kosu do vrata ili vam prekriva laktove.

LOB

@misstpw

Nakon kraće pauze dugačak bob ponovo je na listi najpoželjnijih frizura, ali ovog puta dolazi u nešto drugačijem izdanju. Za razliku od glass hair trenda koji je bio poželjan pre nekoliko sezona, sada ova frizura dolazi u paru sa naglašenom teksturom, a neretko i sa blago prelomljenom kosom. U skladu sa tim, lob je sada mnogo lakši za održavanje, a njegov dodatni bonus jeste činjenica da dobro stoji svim ženama.

BOB U PARU SA ŠIŠKAMA

@taylorlashae

Osim što je duža varijanta boba dobila modernu nadgradnju, i klasičan bob sada dolazi u paru sa šiškama. Svakako da je poželjno da kosa bude razbarušena, a ova opcija biće najbolji izbor za devojke koje žele da u narednim mesecima minimalno brinu o svojoj kosi.

ŠIŠKE

@rocky_barnes

Šiške su definitivno jedan od najboljih načina za osveženje postojeće frizure, pa nas zato ne čudi što se sve veći broj influenserki i celebrity dama odlučuje za ovu promenu. Zanimljivo je da su aktuelne baš sve verzije – od ravnih šiški koje u kombinaciji s bob frizurom stvaraju šarmantni frenchie look, curtain šiške u paru s loknama inspirisane sedamdesetim godinama ili jednostavne za održavanje duge šiške koje možete nositi i na stranu. Za koju god verziju da se odlučite nećete pogrešiti, jedini uslov je da izaberete one koji su u skladu sa vašim oblikom lica i prirodnom teksturom kose.

FEATHERED FRIZURA

@matildadjerf

Za razliku od prve opcije sa naše liste, feathered frizura zahteva nešto naglašenije stepenovanje kose, odnosno slojeve koji se kreću od kraja čela pa sve do polovine leđa. To znači da je za ovu frizuru potrebno imati dužu i gustu kosu, koja je blago prelomljena. Iako ovo nije trend koji svako može da ponese, reč je o chic frizuri sa kojom ćete sigurno biti primećeni.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @rocky_barnes
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top